Opinie klientów

 

OPINIE CZYTELNIKÓW o książkach „CO MAM JEŚĆ?” oraz ” MUMIO DAR DLA LUDZKOŚCI Z SERCA ZIEMI”

 

 

– Pani Natalio, moje dziecko Maja, po tygodniu stosowania (przypominałam jej 3 razy dziennie) mumio 1 kropla x 3 razy przed posiłkiem oraz rokitnik po posiłku, nie przypomina już „zombi”. Cieszę się, bo buzia już inna. Humor dopisuje jej. I jeszcze chcę Pani powiedzieć, że kazałam wyrzucić specyfiki z apteki do leczenia skóry taty.  Zakaz dałam na kremy z filtrem, bo też miał w stałym zestawie. Stosujemy kremy Pani – ranki przyblakły, skóra łuszczy się ale wygląda to na proces gojenia.  Nadal przeglądam książkę, a gdy trafi się okazja, drugą część chętnie zakupię oraz książkę o mumio. Mam zamiar upiec chleb wg przepisu z książki. Czytając ponownie książkę, wiele rzeczy robiłam podświadomie tak jak Pani zaleca. Mój mąż powiedział, że takie książki powinny być lekturą obowiązkową w szkołach. Niestety, ludzi nie interesuje czytanie a raczej zdobywanie wiedzy jakiejkolwiek. Uważają, że szkoły już pokończyli i starczy. Pani ma wiedzę i doświadczenie. Czytam i z przykrością stwierdzam, że wszyscy są ślepi i głusi na spawy proste, realne. To jakby dać komuś Biblię, odrzuci ją. O niej się mówi, ale nie czyta. A mnie (z biblią w ręku) pytają, czy jestem świadkiem jehowy. Otóż, Biblia i Pani książki mają ze sobą coś wspólnego. Człowiek widzi własne błędy, samego siebie. I tylko od niego zależy, czy nadal będzie zaglądał do książki i czy pokona wstyd przed samym sobą. Pani Natalio, nie chcę wywoływać dyskusji z Panią i zabierać czas. To są moje przemyślenia. I nie nawracam ludzi, bo traktują to jak chore. Gdy ktoś zapytał mnie, jak klaruję masło, widziałam w oczach drwinę a z ust padło – ile to kosztuje? A przecież kosztuję tyle, co podgrzać na patelni i zlać do naczynia. Widzę rację bytu Pani specyfików, widzę po dziecku jak szybko nastąpiła poprawa, a naprawdę wyniki badań zaskakujące. Więcej nie będę Pani męczyć swoimi przemyśleniami. Dziękuję za to, że mogę zawsze mieć kontakt w razie wątpliwości i mogę skorzystać z porady, tego nie zagwarantuje mi żaden lekarz. Ukłon z mojej strony za Pani pracę i wiedzę. Pędzę dać córce herbatkę. Proszę nie odpisywać na ten tekst. Powtórzę się, to ukłon z mojej strony. Przesyłam serdeczności. G. Tomeczek, 21-01-2017 r.

– Bardzo mądra jest książka Pani, już trochę przeczytałam. Napisana jest tam cała prawda o naszym jedzeniu. Czytając, zastanawiam się co teraz jeść…. Wszędzie dookoła nas sama chemia. Teraz zastanawiam się nad jedzeniem mięsa po tym co przeczytałam. Mój szwagier jest rzeźnikiem i potwierdza że wszystko jest tak jak Pani pisze. Anna. 18-01-2017 r.

– Jestem pod WRAŻENIEM! Przeczytałam CO MAM JEŚĆ? dwa razy! Czy Pani może powiedzieć, kiedy będzie wydrukowana część II? Czekam, czekam i czekam. Życzę Pani zdrowia! Małgorzata B. Warszawa. 2016 r.

– Czytałam CO MAM JEŚĆ? przez całą noc aż do godziny piątej nad ranem. Czyta się jak kryminał. Treść książki – to jest cała rewolucja w moich poglądach na temat zdrowia i żywienia. Dlatego  pytam o części II, czy już jest dostępna? Barbara. 70 lat. 12-08-2014. Gdańsk.

– Przeczytałam książki Natalii Świtko – i mam w głowie wszystko poprzewracane, ale mam nadzieję, ze na dobrą stronę. Zmieniłam pogląd na Świat, na moje problemy zdrowotne oraz na sposoby ich rozwiązania.  Czekam na część II CO MAM JEŚĆ?. Katarzyna. Łódź. 08-03-2014.

– Jestem wegetarianinem od 20 lat (mam prawie 80). Mieszkam na wsi pod Łodzią, mam wielkie gospodarstwo. Sporo czytam, ale książka CO MAM JEŚĆ? – to REWELACJA! Ludzie kupujcie! Jeżeli nie macie pieniędzy – to pożycie, jeżeli nie macie u kogo – to powinniście ukraść – ale kupić i przeczytać książki Pani Natalii. 20 lat temu byłem skierowany na operację „baj-pasów”. Właśnie, dzięki takim poradom jakie opisuję Pani Natalia, jetem zdrowy i żyje bez tych „baj-pasów”. Dziękuję Pani, że odważyłaś na pokazanie całej prawdy o żywieniu. Może komuś, kto myśli trzeźwo, ta informacja też będzie potrzebna. Józef. Łódź. 09-03-214.

– Tyleż było pisane o mięsu, o tym co zawiera, jak szkodzi i in. Pani Natalia napisała „2 zdania” o świnie – i wszystko stało jasne jak dzień. Po tej informacji mnie już nikt nie namówi do jedzenia niektórych rzeczy. Dziękuję za krótką ale mocną prawdę o naszej żywności (chociaż książka ma prawie 400 stron).  Czekam na część II CO MAM JEŚĆ?.  H. Katowice. 20-03-2014.

– Zmuszałam wnuka do jedzenia całego jajka kurzego (razem z białkiem) – teraz wiem dlaczego nigdy nie chciał go jeść, jadł wyłącznie żółtko… Naprawdę jeszcze sporo musimy się „nauczyć” od naszych wnuków i małych dzieci.

–  Starszy Pan: książka kosztuje 68 zł, warta 500 zł, ale mam pytanie, GDZIE PANI BYŁA WCZEŚNIEJ I  DLACZEGO TAK PÓŹNO JĄ NAPISAŁA?

– Sceptycznie podeszłam do kolejnej publikacji na temat zdrowia i jedzenia, tyle już napisane ! Myślałam, że wszystko wiem.  Ale po przeczytaniu w ciągu  dwóch nocy i jednego dnia 370 stron „CO MAM JEŚĆ?” – zrozumiała, że wcześniej nic nie wiedziałam.

– Dosłownie „połknęłam” dwie książki (CO MAM JEŚĆ? i MUMIO) za jedną noc. Jestem pod wrażeniem. A teraz będę ich studiować! (Pani z Niemiec).

– Bardzo ciekawe podejście (inne) do zwykłych i niby prostych rzeczy. Nigdy nie patrzyłam na Świat w taki sposób jak proponuję Pani – teraz próbuje otwierać OCZY…

– Po przeczytaniu książki, zrozumiałam sporo rzeczy…, a informacja o szkodliwości stosowania mielonego lnu mnie bardzo zdziwiła, ale i otworzyła oczy. Zrozumiałam ze reklama, która nas otacza na co dzień – to szkodliwy „narkotyk”, muszę go się pozbyć, zacząć myśleć samodzielnie i patrzeć na Świat trzeźwo!

– Nie wiedziałam  nic o mumio, okazuje się, że znane na ziemi od 5 000 lat. Jest cudownym środkiem – naturalny „lek” na wiele chorób. Byłam zdziwiona, ze istnieją również „podróby mumio”! Po przeczytaniu książki o MUMIO wiem jak stosować i na co, jak poznać wartościowe mumio i odróżnić go od podróby, już nikt mi nie „WCIŚNIE” fałszywe mumio.

– Kosmetyczka Ewita. Dziękuję Natalii Świtko za przepiękną książkę (CO MAM JEŚĆ?), na którą długo czekałam. Wszystkim polecam z serca. Ewita K. z Gdyni. 14.08.2013. (ewita102@op.pl).

–  Kupiłam książki na Jarmarku w Gdańsku, przeczytałam w ciągu 3 dni, a teraz czytam po raz drugi z długopisem i wypisuję to, co jest najważniejsze dla mnie i mojej rodziny, robię konspekt. Jestem bardzo zadowolona, że trafiłam na tak olbrzymią wiedzę w porę, ponieważ mam małe dzieci, które muszą być i będą zdrowe, m.i.  dzięki Pani Natalii. Mama z USA, Gdańsk, 15.08.2013.

– Jetem bardzo wdzięczny Pani Natalii za taką olbrzymią wiedzą, którą podaję tak lekko. A temat ARBUZOWY dla mnie – to inspiracja: wyhodowałem w tym roku (Sosnowiec) jadalne arbuzy wielkością 3-4 kg. Dziękuję, że poznałem Panią! (starszy Pan, Katowice, 21-09-2013).

–  Przeczytałam książki; „Mumio” i „Co mam jeść?” (niesamowite !) muszę powiedzieć, że wciąż czytam, uczę się, próbuję zmienić sposób przygotowywania potraw, itp… czy powinnam przejść na jakąś radykalną dietę (mam Candidę) na początku, aby szybciej pozbyć się grzyba? przypuszczam, że pozbycie się Candidy jest długotrwałym procesem, ale może ma Pani jakieś dodatkowe wskazówki, z których powinnam skorzystać aby skutecznie przeprowadzić kurację. Piję MUMIO, olej z Rokitnika, oraz herbatki codziennie.  Bardzo dziękuję ! pozdrawiam, Anna (27-09-2013).

– CO MAM JEŚĆ? – to coś wspaniałego, jak łyk świeżego powietrza, którego brakowało. Zmieniłam punkt widzenia nie tylko na jedzenie, lecz na całe moje życie, na Świat! Czekam na część II, kiedy można ją zamówić? Pozdrawiam serdecznie Ewa, Warszawa (13-11-2013).

Metoda na Candidę  wg Natalii Świtko

Jak „znaleźć” Candidę we własnych jelitach? 

W ciągu jednego wieczoru musisz zrobić 3 lewatywy (1 litr x 3). Pierwszą lewatywę zrób z herbatką (nie zwykłą, ponieważ mieszanka powinna zawierać duże ilości ziół – nadaję się każda INSTYTUTY SWITKO, lecz najlepszą – DZIEŃ DOBRY ŚWIT na pasożyty – patrz suplementy diety) + 1 łyżka soku z cytryny. Drugą lewatywę za pół godziny – w taki sam sposób. Jednak  do trzeciej  lewatywy – dodać 1/2 szklanki „żywego kefiru”. Poranną kupkę zrobić do miseczki w celu obserwacji długości „białego sznurku” – Candidy. Bardzo dobre ją widać po wypłukaniu „śluzu”. Patrz foto: Jeżeli wyszło coś podobnego można skontaktować się z INSTYTUTEM SWITKO w celu ustalenia następnej kuracji. Zrób własne foto – w ten sposób możesz obserwować zmniejszenie długości Candidy, aż do zniknięcia (foto możesz wysłać na info@switko.com).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAcandida 3DSC04213(2)OJOLA10candida4

_________________________________________________________________________________________

__________________________

__________________________________________________________

OPINIE KLIENTÓW o PORADACH mgr Natalii Świtko oraz o WYROBACH INSTYTUTU SWITKO

Dziękuje za pomoc Eliza M.
P.s. Mama podarowała nam Balsam Kochany i od czasu stosowania dziecko nie miało kataru. WISŁA, 12-07-2017
_________________________________________________________________________________________________

 

 

 

OTO rezultat pracy chirurga – KONOWAŁA w 21 wieku!

Reka kobiety, zdjęcie n I, po czym było  dodatkowo 4 operacji oraz przeszczep kości .

CZYTAJ i OGLĄDAJ NIŻEJ!

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________

 

Jestem stałym klientem od wielu lat. Oczyszczamy się regularnie wg metody NATALII ŚWITKO, wzmacniamy odporność – stosujemy z zoną naturalne produkty Pani INSTYTUTU. Mam 64 lata, zona sporo młodsza, ale jesteśmy całkowicie oczyszczeni ze wszystkich pasożytów! W to trudne uwierzyć!  Lecz mamy dowody na piśmie. Zrobiliśmy wszystkie badania krwi w Białymstoku, kału i moczu – w Stalowej Woli, w najlepszych placówkach badawczych w Polsce. Od 2 lat piliśmy herbatki ZŁOTY KORZEŃ, DZIEŃ DOBRY SWIT, wyciąg ze ZŁOTEGO KORZENIA, MUMIO, suplement PRZYPRAWA MIŁOŚCI, olej z ROKITNIKA 190 SWIT, balsam HERKULES-ZK i w rezultacie  jesteśmy bardzo energiczni i „czyste jak szkło”. Oczywiście, higienę mamy na 1 miejscu. Dziękujemy, pozdrawiam serdecznie, G.L. Warszawa, 30-04-2017.

__________________________________________________________________________________________

Dwa lata temu bardzo bolał mi kręgosłup na dolnym odcinku. Po 1 zabiegu w salonie INSTYTUTU SWITKO wg metody Pani (masaż DYNAMICZNY) nic mi nie boli do tej pory! W to trudno uwierzyć, ale to fakt. Pisze do Pani po dwóch latach, ponieważ  Pani też powinna o tym wiedzieć. Dziękuję i przepraszam, ze od 2 lat nie odzywałam się. Nina G., Płock, 30-04-2017.

________________________________________________________________________________________

 

Dzięki preparatom Olejek CEDR, MUMIO w PŁYNIE SWIT , Wyciąg ze ZŁOTEGO KORZENIA, Herbatka ZŁOTY KORZEŃ mogę zrobić 50 pompek, pracować nad doktoratem, biegam codziennie 12 km, po prostu postawiono mi na nogi. Ciężko przeżyłem oczyszczenie organizmu wg metody Pani, to co zemnie wychodziło lepiej nie opowiadać (sam byłem przestraszony czarnymi kolorami i ….). Ale teraz jestem dosłownie innym człowiekiem, nie mam w ogóle zmęczenia. Mam tylko 2 zaufane osoby w Polsce, z niekonwencjonalnej wiedzy których korzystam  (Pani zielarka z Lublina … i Pani Natalia Świtko). Dziękuje bardzo, Kraków, 44 lata, J.K. 28-04-2017.

_____________________________________________________________________________________________

W ubiegłym tygodniu prosiłam o radę na ropne zapalenie migdałów + temperatura 38,6, brałam MUMIO oraz olej z ROKITNIKA 190 SWIT – pomogło natychmiast w dwa dni to, co Pani doradziła bez antybiotyku. Dzięki  J.Ż. 23 -4-2017
____________________________________________________________________________________________

Chcę podziękować Pani za ratowanie oka! Nikt nie był wstanie mi pomoc. W nocy – miałam ropę w oku, rano – nie mogłam otworzyć oczy, a w dzień – stan zapalny powiek był tak mocny, ze miałam niby piasek w oczach, nie widziałam słońca. Pani poradziła mi smarować jeden dzień MUMIO w PŁYNIE SWIT (1 kropla gęstego mumio na paluszek umoczony wodą), lecz na drugi dzień powieko smarować olejem z Rokitnika 190 SWIT.  Ulga nastąpiła na drugi dzień. Teraz smaruję drugi tydzień i zalewam do nosa rozpuszczone mumio. Ponieważ, jak Pani powiedziała, w kanalikach nosa może zostać ta „zarazka”. Jestem bardzo wdzięczna Pani za pomoc. Rezultaty są wspaniały. Barbara D. Gdańsk. 29-03-2017.

____________________________________________________________________________________________________________________

MUMIO w PŁYNIE SWIT  naprawdę pomaga przy mocnej osteoporozie. Na początku miałam  gęstości kości 6,6 (od 1,0 do -1,0 – norma). Zaczęłam pić Pani MUMIO, piłam od pół roku, zbadałam  gęstości kości i było niżej, tylko 2,2. Po tym nie piłam MUMIO i znowu poszło do góry – 3,8. Teraz zamawiam mumio i nie będę już eksperymentować na własnym zdrowiu. Ale mówię o tym, ponieważ to są moje własne badania i są  dowodem, ze Pani MUMIO naprawdę działa. Pozdrawiam serdecznie, Maria G. Kutno. 27-03-2017.

____________________________________________________________________________________________________________________

Witam! Produkty Pani są  świetne i to wszystkie. Do tej pory nie zdarzało się aby  każdy z zakupionych suplementów  czy kosmetyków tak mi odpowiadał. Nie mam na nie uczuleń ani nietolerancji, jak to nieraz bywało. Widać, że są zrobione z wysokiej jakości  surowców. Zamawiam: Mumio … Dziękuję, Nina  Ur- B, Pabianice, 14-02-2017 r.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Dzień dobry. Przesyłka doszła do mnie wczoraj późnym popołudniem. Dzisiejszy dzień przeznaczyłam na pogłębianie wiadomości, a kolejne na powtórkę wiedzy od Pani. Za Pani radami dochodzę szybko do zdrowia. Mam jeszcze niewielkie dolegliwości. Dziś w pracy miałam herbatkę JASKÓŁKĘ i korzystałam rano z PASTY do ZĘBÓW. Bardzo przyjemna. Oleje z rokitnika na rynku są zupełnie czymś innym. Mając do czynienia z Olejem z ROKITNIKA 190 SWIT od Pani, różnicę zauważa się od razu, inny zapach, smak, kolor, a po rozprowadzeniu na powierzchni dłoni kropla nawilża ją i ręka staje się gładka, jak aksamit. Droga Pani Natalio! Chcę podziękować za wszelką pomoc i rady. Otrzymane suplementy i wyroby są naprawdę wysokiej klasy. Dziękuję i pozdrawiam. Grażyna Tomeczek, Skarżysko Kamienna. 1- 2017 r.

_____________________________________________________________________________________________________________________

U mojej córeczki (5 lat) od pół roku na rączkach są plamki, krostki, łuszczenie i swędzenie. Smarowaliśmy skórę wszystkimi kremami – i nic, żadnych zmian. Na Święta byliśmy w Emiratach (bez wędlin) i od razu łapki wyglądały lepiej. Po powrocie do Polski, kiedy zimno i mróz – zaczęło się to samo. Pani Natalia poradziła nam zmienić dietę (bez żadnych wędlin, tylko „ŻYWE” jedzenie), wymoczyć rączki z sodą i posmarować kremem SKÓRA KOCHANKI. Tak i z zrobiliśmy. Ale posmarowaliśmy rączki w taki sposób tylko kilka razy! Wysyłam foto. Łapki są zdrowe u córki!!! Pozdrawiam i dziękuje bardzo. Szymon M. 41. Poznań. 1-2017 r.

Raczki dziecka Szemona przedrączki Dziecko szynoma przedRaczki PO dziecko Szemona

________________________________________________________________________________________________________________________

Byłem u Pani w poniedziałek, 2 tygodnie temu. Dziękuję za diagnozę i mądre porady. Wiem o sobie prawie wszytko… Czytam z zachwytem książkę CO MAM JEŚĆ? Muszę „zmusić” żonę do czytania. Piję mumio, balsam Herkules-ZK, herbatkę Złoty Korzeń. MUMIO w płynie SWIT daje dzieciom i mojemu ojcu (ma 87 lat), który ma już mniejszy problem z prostatą i jest bardzo z tego powodu zadowolony. Ja zrobiłem oczyszczanie przez 5 dni wg metody Pani. W drugim dniu miałem Candidę ok. 10 cm. W następnych dniach – już nie było. Po stosowaniu Pani preparatów w końcu mam energię. Bardzo mocno dziękuję. Władek S. 40 lat. Lublin. 12- 2016 r.

______________________________________________________________________________________________________________________

Płyn CZYSTA SKÓRA pomaga mi na katar.  Miałam niezwykły katar – to Candida, która zagnieździła się w nosie i  gardle. Rano nie mogłam normalnie oddychać, ściekał śluz. Po CZYSTEJ SKÓRZE mam zupełnie inaczej – pojawiła się WOLNOŚĆ w ODDYCHANIU i nie mam ŚLUZU. Brałam go do ustnie  i do nosa – kilka kropli 3-6 razy dziennie. Mam 75 lat, sama zrobiłam dla siebie dawkowanie, jak uczy P. Natalia. Dzięki za WOLNOŚĆ! Jadwiga R. Wołomin, 12- 2016.

___________________________________________________________________________________________________________________

Jestem stałą klientką Pani Natalii. Zawsze zamawiam wspaniałe kremy (jak dla mojego wieku bardzo pasuję mi krem SKÓRA KOCHANKI – ten najmocniejszy). Miałam wypadek (stłuczone czoło, siniaki, straszna opuchlizna, policzki, szczęka, twarz). Natychmiast posmarowałam kremem  SKÓRA KOCHANKI, który zawiera duże ilości oleju z Rokitnika 190 SWIT ale po dwóch dniach „poleciałam” do Pani Natalii po ratunek, wiem, ze zawsze rzetelnie doradzi w każdym indywidualnym przypadku. Poradziła mi pić MUMIO w PŁYNIE SWIT, które rozrzedza krew i regeneruję całe ciało, pić olej z Rokitnika (regeneruje każde popękane naczynko) oraz smarować twarz kremem AMRITA-S, który też zawiera MUMIO, wyciągi ziół oraz inne wyłącznie naturalne składniki. Smarowałam 3-4 razy dziennie i  szybko znikały siniaki, opuchlizna. Już po tygodniu mój stan był bardzo dobry. Teraz smaruję  się kremem SKÓRA KOCHANKI. Koleżanka powiedziała, ze gdyby sama nie widziała mój stan PRZED, nie uwierzyłaby, ze tak szybko MUMIO, Rokitnik i krem AMRITA-S zregenerował bardzo mocne stłuczenia. Nie do pomyślenia! Ten krem  jest naprawdę CUDOWNY. Dziękuje Pani za pomoc i za ten wspaniały wynalazek (krem AMRITA-S). Irena, Warszawa 12-2016.

przed-urazemprzed-3glew-przedpo-urazie

__________________________________________________________________________________________________________________

Mam 42 lata, od ponad pół roku przestałam miesiączkować,  wypadają mi włosy, prawy jajnik był cały w torbielach. Doszło do zaburzeń pracy nie tylko ciała fizycznego, ale i stanu psychicznego (widziałam wszystko na czarne, nosiłam czarne ubrania, problemy z partnerem, rozwód i j.d…). Pani Natalia na konsultacji otworzyła mi „oczy”, udowodniła, ze w Świecie wszystko jest powiązane. Skierowała moje myśli i działanie w odpowiednim kierunku… Poradziła w jaki sposób można przyjmować WYCIĄG ZE ZŁOTEGO KORZENIA na powrót miesiączkowania  i młodości, MUMIO i Herbatkę ZŁOTY KORZEŃ na wzmocnienie i oczyszczanie organizmu, ODZYWKI i SZAMPONY na porost  włosów, jak oczyścić nie tylko ciało, ale  i umysł. Teraz minęło więcej niż pół roku. Widzę rezultaty: torbieli zniknęły, mam miesiączkę,  polepsza się stan włosów, a najważniejsze, ze  zaczynam patrzeć na Świat z optymizmem, poznałam wspaniałego człowieka, widzę „Światło w Tunelu”. Dziękuję Pani Bardzo! Barbara, Kraków. 12-2016 r.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Mam ojca 84 lata. Bardzo  cierpiał z bólu prawego  biodra, dolnej części kręgosłupa  oraz wewnętrznej części prawej nogi . Nabyłam w Pani Natalii MUMIO w PŁYNIE SWIT. Zaaplikowałam  MUMIO w niezwykły sposób: posmarowałam  ojca najpierw spirytusem, potem rozcieńczonym w wodzie MUMIO,  po wchłonięciu  MUMIO  nałożyłam  KREM AMRITA-S. Zrobiłam mocny masaż. Ciepło przykryłam kocem. Ten „zabieg” zrobiłam 1 raz! Ojciec przestał  narzekać na żaden ból.  Nie uwierzyłam mu, zapytałam – Tato ! Czy boli noga?  Odparł – NIE!  Pani Natalio!  Nie mam słów! Dziękuję najmocniej.  Iwona. Warszawa 12 -2016 r.

____________________________________________________________________________________________________________________

Mam 39 lat, miałem wypadek na motorze w 7 – 2016. Noga w kostce była mocno rozbita, stłuczona i złamana w kilku miejscach (FOTO A, B). Ręka też. Ale mowa o nodze. Lekarze mówili, ze złamanie raczej nie będzie zagojone, ponieważ w ciągu prawie 4 miesięcy „szczelina” (miedzy odłamkami kości) szerokością ok. 4 mm nie była zrośnięta, chociaż na początku stosowałem leki i masaże.  Powiedział mi lekarz, że jedynie może pomóc przeszczep z mojego stawu biodrowego. Noga była wciąż opuchnięta, ciemnego koloru, sztywna, nie można było założyć buty, poruszałem się za pomocą kul. Dlatego szukałem naturalnych metod leczenie, czytając w internecie o różnych metodach miałem szczęście, że trafiłem na stronie www.switko.com INSTYTUTU SWITKO. Zona szybko załatwiła spotkanie. Po 3 zabiegach specjalnej metody autorstwa Pani Natalii spadła opuchlizna, mogłem założyć normalne obuwie (kapcie), polepszył się kolor skóry (nie był już ciemny), po 8 zabiegach (FOTO D), po wewnętrznym stosowaniu MUMIO w PŁYNIE SWIT oraz po „domowej pracy” wg metody Pani Natalii złamanie w kostce zostało prawie zrośnięte, co dobrze widać na zdjęciu. Po 12 zabiegach tej metody  sam chodzę bez kul!  lekarz, oglądając nogę i zdjęcie, nie uwierzył, że można tak szybko zagoić złamanie (w 3 tygodni), powiedział, ze to – jakiś cud…  Dziękuję serdecznie Pani za pomoc! Wojciech, Warszawa, 12. 2016 r.

noga1

noga-2noga-3

______________________________________________________________________

Mieszkam w Warszawie, mam 79 lat. Pod okiem bliżej nosa powstała narośl. Smarowałam kremem Amrita-S. Kiedy zaczęła wysychać – nakładałam olejek SKÓRA KOCHANKI. Narośl szybko zniknęła (odpadła). Dlatego uwierzyłam Pani i poszłam na zabieg masaż kosmetyczny DAWER-S „ODMŁADZAJĄCY”. To dla mnie było wspaniałe doświadczenie. Zaczyna się masaż DAWER-S od masażu pleców! Pani mówi, ze osłabienie mięśni okolicy szyi, pleców i karku odgrywa podstawową rolę w powstawaniu zmarszczek na twarzy. Dlatego zaczynam od podstawy. Samopoczucie w trakcie masażu i po – latające. Buzia – jak kiedyś.  Żałuje, ze tak za późno zaczęłam się odmładzać wg tej metody. Dziękuję Pani bardzo. Jadwiga L.  czerwiec, 2016.

____________________________________________________________________________________________________________________

Mam 63 lata. Chodzę regularnie na wycieczki w góry. Ostatnio miałem wypadek, złamałem nogę w kostce (bez przemieszczenia kości). Wcześniej byłem u Pani Natalii na konsultacji, stosuję jej wspaniałe wyroby na włosy, Mumio, wyciąg ze złotego korzenia na odporność, piję olej z Rokitnika. Gips na nogę nie był zakładany. Rehabilitacja wg metody Pani Natalii błyskawicznie zagoiła złamanie. W domu stosowano: krem AMRITA i  Mumio. Lekarz, który prowadził mnie był zdziwiony z powodu szybkiego gojenia kości, rzekł: „Goi się jak marzenia!”   Teraz już wiem, że to jest cudowna  metoda na złamanie wg P. Natalii . Dziękuję Pani bardzo. Warszawa, Andrzej K. maj 2016 .

____________________________________________________________________________________________________________________

Mam 70 lat. Jestem stałą klientką Pani od lat. Stosuję moczenie nóg w ZŁOTYM PIASKU lub w ekstrakcie AMRITA-S na bazie mumio. Mam stopy aksamitny jak u niemowlęcia. Moczeniem nóg ratowałam moją żyjącą mamę od wrastającego paznokcia. Paznokieć dużego palucha jest najtwardszy ze wszystkich, ale po moczeniu jednorazowo (20 minut) stał podobny do cienkiego papierka, który łatwo wyprostowałam i obcięłam odpowiednio. Nosze buty na miękkich (sprężystych) obcasach, jak zaleca Pani Natalia, nie mam odcisków na stopach w ogóle. Dziękuję , Ewa N. Warszawa, 03-2016.
____________________________________________________________________________________________________________________

Szanowna Pani Magister,
Spotkałam się z opracowanymi przez Panią produktami farmaceutycznymi z Syberii wiele lat temu. Chcę potwierdzić ich prozdrowotne działanie, szczególnie pomaga mi “Złoty korzeń” krople. Daje energię i jasność umysłu na cały dzień. Ponieważ od miesiąca nie mam tego specyfiku, to zdecydowanie odczuwam spadek energii i gorszą sprawność umysłową co w mojej pracy jest nieodzowne. Jest to szczególnie ważne dla mnie jako osoby, która właśnie skończyła 70 lat! bardzo wysoko oceniam tez walory kosmetyczne kremu “Oczarowanie”. Nie potrafię dokładnie stwierdzić na czym polegają walory oleju z rokitnika ale czuję się lepiej po jego spożywaniu, wiem, że jest to źródło witamin ale przede wszystkim kwasu Omega-3. Ostatnio wmawiane nam zalety całej puli kwasów omega nie są potrzebne, a szczególnie Omega-6 (jest obecny np w pieczywie, którego jemy dużo)……
prof. Elżbieta Grzesiuk, Instytut Biochemii i Biofizyki PAN, 2016.
___________________________________________________________________________________________________________________

Szanowna Pani! Bardzo dziękuje za Pani wczorajszą konsultację – inspirującą,  ważną i niezwykłą.

Powoli kończą mi się zakupione w lutym produkty. Dużo dobrego  dla mnie zrobiły: Mumio – doskonale zasila mój umysł w chwilach dużego zmęczenia, Balsam Kochany – wspaniale  osłania mój  nos i przy okazji cały układ oddechowy ma się lepiej, także wypryski, jeśli pojawiają się  na skórze, to  znikają bardzo szybko, Olej z rokitnika  – pomaga utrzymać śluzówkę gardła i dróg oddechowych w dobrym stanie, Herbatki  tez są dobre dla mojego układu pokarmowego, ale na zębach utworzył mi się osad, który trudno usunąć. Może  powinnam próbować pasty do zębów Jaskółka (może będzie dobra także do obsuwających się dziąseł) ? Chciałabym zatem  kupić: ……. Z pozdrowieniami, Urszula B. Warszawa, 2016.

_________________________________________________________________________________________________________________

Nazywam się Kłobuch Emilia mam 66 lat. Od 2003 r. w prawym oku zaczął się mi robić wrzód od tyłu oka, tak określił okulista, nie jest to wrzód taki jak na ciele, tylko rana. Wrzody robiły mi się dwa razy do roku, na wiosnę i na jesień. Po kilku latach zaczął się robić też w lewym oku. Od dwóch lat leczę bez przerwy, wrzody się prawie wygoją i znowu wychodzą. Leczę cały czas i leki już przestały działać. Zaczęłam zakrapiać kroplami mumio  od Pani Natalii. Na łyżeczkę przegotowanej wody dałam dwie krople mumio w płynie SWIT. Tak zakraplam przez trzy tygodnie Byłam w szpitalu reumatologicznym i szukali przyczyn powstawania wrzodów, ale nic nie wykryli. W szpitalu próbowałam przerwać zakraplanie oczu, ale po kilku godzinach zaczęło boleć oko, zaczął się robić wrzód. Zaczęłam znowu zakraplać i jest dobrze. Od dwóch tygodni piję dwie krople mumio na czczo.
Dziękuję Pani za to mumio. Muszę jeszcze powiedzieć ze nie prosiłam Boga o cud uleczenia ale prosiłam żebym znalazła sposób leczenia naturą, czyli darami Boga dla ludzi. Takim darem jest mumio. Jeszcze raz dziękuję. Maj 2016.
_________________________________________________________________________________________________________________

Całe życie byłem bardzo mięsożerny. Jak powiedziała Pani Natalia: Teraz Pan ma cały system kostny jak zardzewiały samochód. Nie mogę szybko się ruszać. Poza tym miałem rwę kulszową – ból promieniuje wtedy do pośladków,  schodzi poprzez udo aż do łydki i stopy.  Nie wierzyłem, ze z pierwszego razu można ten ból likwidować. Pani Natalia zastosowała DYNAMICZNY masaż z MUMIO, kremem AMRITA-S, a nawet z wyciągiem ze ZŁOTEGO KORZENIA i in. „cudem”. To wszystko po godzinie zabiegu wprost postawiło mnie na nogi. Wstałem z łóżka na podłogę – nie boli, nawet się pokręciłem – nie boli. W domu po kąpieli posmarowałem kremem AMRITA-S – nie boli. Ale to jest nie do wiary. Jak powiedziała Pani Natalia to nie jest cud i wyjaśniła mi: po 1 – trzeba rozciągnąć kręgosłup (specjalny masaż), po 2 – zregenerować „korzonki” (MUMIO), po 3 – zlikwidować zwyrodnienie (narośli na kręgach) aby nie było ucisku – to domowa praca. Teraz gimnastykuję w kąpieli (czego nigdy wcześniej nie robiłem), piję MUMIO, smaruję się kremem AMRITA-S, nie jem mięso i bardzo żałuję, że tyle czasu straciłem żyjąc z bólem. Dziękuję Pani bardzo. Piotr M., 68 lat, Warszawa, 3-02-2016.
__________________________________________________________________________________________________________________
Miałam suchy męczący kaszel od 1,5 miesiąca, nic mi nie pomagało. Po zastosowaniu kremu AMRITA-S (przez 3 dni smarowanie  klatki piersiowej po kąpieli !) kaszel całkowicie ustąpił. Dziękuję. Barbara, Warszawa, 02.02.2016.

__________________________________________________________________________________________________________________

Od dwóch lat walczyłem z NUŻEŃCEM w obszarze jednego oka. Żadne antybiotyki mi tego nie wyleczyły. Pani Natalia poradziła na bazie mumio BALSAM VITA. Od 4-5 miesięcy smarowałem  oko 3-4 razy dziennie tym cudownym balsamem. POMOGŁO! Teraz mam zapas 4 opakowania po 8 g dla profilaktyki, ponieważ NUŻENIEC bardzo zakaźny. Paweł, Warszawa, 09-2015

_________________________________________________________________________________________________________________

Moja koleżanka miała guzki na tarczycy, problemy żołądkowe. Pani Natalia poradziła popić HERBATKI, Olej z Rokitnika,  MUMIO w płynie SWIT, posmarować obszar tarczycy kremem AMRITA-S, zmienić dietę wg ks. CO MAM JEŚĆ? Minęło 3 miesiąca i guzków nie ma, czyje się bardzo dobrze. Rafał, Warszawa, 2015.

_________________________________________________________________________________________________________________

ZŁOTY PIASEK uratował przed kleszczem. Ugryzł mi kleszcz. Lekarz wyjął go, tylko głowa została głęboko w ciele. Rana była czerwona i ropiejąca. Robiłam okłady ze  ZŁOTYM PIASKIEM (1 łyżeczkę na szklankę wody), przykładałam na 1-1,5 godziny 3 razy dziennie. Ten okład pięknie wyciągnął resztę kleszcza i zagoił rankę. Dziękuję! Katarzyna, Warszawa, 2015.

________________________________________________________________________________________________________________

Bez KREMÓW serii ROKITNIK Pani Natalii do twarzy oraz bez moich kochanych PEELINGÓW – nie żyję! Katowice, 19-09-2015, Maria, 59 lat.

________________________________________________________________________________________________________________

Stosowałam MUMIO W PŁYNIE SWIT na włosy: 1-2 kropli na 10 ml wody wcierałam w skórę głowy przez 3-4 miesięcy, raz dziennie. Włosy nie tylko nie wypadają, ale są gęsty, piękne, odżywione, szybko rosną. Mam 60 lat, jestem blondynką z długimi włosami – po pas. Danuta, 15-08-2015, Gdańsk.

________________________________________________________________________________________________________________

Nie mogłam się pozbyć odcisku na drugim palcu (z boku) na nodze. Wycinałam u kosmetyczce oraz u chirurga. Znowu powstawał. Pokazałam Pani Natalii. Od razu wyjaśniła mi przyczynę: jeden palec jest skrzywiony i uciska drugi, do puki zostanie ta krzywizna od zwyrodnienia – będzie ucisk – i będzie powstawać mozol jako ochrona skóry przed wycieraniem. Poleciła moczyć stopy w ZŁOTYM PIASKU  lub w Ekstrakcie AMRITA-S z dodatkiem własnego moczu, ponieważ mocz jest nośnikiem, a woda nie przenika do głębi i nie poprawi strukturę kości (nie wyciągnie zwyrodnienie). Pomogło! Dziękuję. Anna. 14-08-2015 . Warszawa

_________________________________________________________________________________________________________________

Miałam (jasne) rzadkie włosy. Jestem stałą klientką od ODŻYWEK NA WŁOSY. Bardzo lubię ODŻYWKĘ MUMIO POKARM. Ponieważ odżywka jest w 100 % naturalna – wchodzi w strukturę włosów, powiększa ich objętość – to z jednego włoska wyglądają jako 3 szt. Połączenie cebulka-włos jest bardzo mocne – garbniki ziołowe trzymają, włosy nie wypadają, szybko rosną. Nie jest potrzebne stosowanie nawet lakieru – włosy pięknie można ułożyć i modelować. Odzywki nie zmieniają koloru. Włosy naprawdę potrzebują pokarmu, kiedy dodatkowo stosuję MUMIO W PŁYNIE SWIT – prawie nie wypadają (nie widać ich po myciu ani w brodziku, ani na grzebieniu). Szampony też wspaniałe! Nie będę za dużo pisać, trzeba po prostu sprawdzić we własnym zakresie. Nie modę zmienić produkty Pani Natalii na żadne inne. Pozdrawiam, Anetka, Gdańsk. 14-08-2015.

___________________________________________________________________________________________________________________

Miałam bóle w prawym barku od dwóch lat. Po smarowaniu (5 dni) dwa razy dziennie kremem AMRITA-S, piciu herbatki ZŁOTY KORZEŃ oraz piciu MUMIO W PŁYNIE SWIT (1 kropla dziennie rano), mogę swobodnie ruszać ręką, nic mi nie boli. I to po 5 dniach! Polecam! Dziękuję bardzo Pani! Irena 65 lat, Gdańsk, 14-08-2015 .

________________________________________________________________________________________________________________

Herbatka Złoty Korzeń bardzo dobra na żołądek, wątrobę, ….  Kiedy wypiliśmy z mężem na noc – całą noc nie spaliśmy – jest bardzo dobra również na miłość. Anna i Jacek L. Gdańsk, 10-08-2015.

____________________________________________________________________________________________________________________

Mam 13 lat, od roku mam BALSAM KOCHANY, jeszcze nie skończony, chociaż miał pojemność 10 ml. Na początku wciąż miałam katar, kiedy zaczęłam używać,  miałam katar tylko 2 dni, a teraz w ogóle go nie mam. Asia, Gdańsk, 10-08-2015.

__________________________________________________________________________________________________________________

Moja mama ma 84 lata. Zawsze były problemy z zaparciem. Po herbatce Złoty Korzeń robi kupkę 2 razy dziennie, po oleju z Rokitnika 190 SWIT czuje się bardzo dobrze, zupełnie nie ma zgagi, bólu w prawym boku. Ale przeczytałyśmy wszystkie książki Pani i zmieniłyśmy dietę. Teraz Mama nie je rano chleba z wędlinami. Dziękuję za wielkie zmiany. Walentyna, Warszawa. 09-08-2015.

_________________________________________________________________________________________________________________

Kupiłam naturalną mieszankę olejków – olejek SUGARY NA KOMARY. Dla mnie ma wspaniały aromat, ale komary na dziecko nawet nie siadają, chociaż krążą na główką i odlatują. Nie ma żadnych ugryzień. Az trudno uwierzyć. Dziękuję bardzo. Ela, Wrocław, 09-08-2015.

_________________________________________________________________________________________________________________

Pasta do zębów Jaskółka zawiera mumio, zioła i  bardzo dobrze pomaga mi na stany zapalne, słabe zęby.  Już po 3 dniach stosowania mam dobre efekty,  jest bardzo wydajna. Ewa, Gdańsk, 8-08-2015.

______________________________________________________________________________________________________________

Miałam na skórze dłoni popękane rany, miedzy palcami skóra się łuszczyła. Żadne maści, kremy, sterydy, rękawiczki nie pomagały. Lekarz powiedział, że to może być od środków do mycia naczyń. Pani Natalia poradziła spróbować środek na candidę, która może tak wyglądać na skórze.  Kupiłam płyn „CZYSTA SKÓRA” serii Złoty Korzeń. Smarowałam tylko 3 dni po kilka razy dziennie. Ręka jest czysta i zdrowa. Kupuje buteleczkę 50 ml oraz herbatkę Dzień Dobry SWIT na zapas. Ponieważ moja CANDIDA jeszcze może się znajdować  w jelitach. Dziękuję bardzo za pomoc. Krystyna, Gdańsk, 8-08-2015.

_________________________________________________________________________________________________________________

Dzięki kremu AMRITA-s na bazie MUMIO moja zona Krystyna chodzi, a miała mieć operacje na biodra. Stosowała tylko 2 miesiąca, zużyła dwa duże opakowania po 60 g tego kremu. Chyba to najlepszy „lek” na ziemi! Teraz kupuję 4 opakowania po 60 g. Niech leczy się dalej. Dziękuję bardzo! Profus, Katowice 2015.

________________________________________________________________________________________________________________

Miałam torbiele Bakera po obu stronach pod kolanami. Ratowałam się poprzez MUMIO w PŁYNIE SWIT – piłam i smarowałam kremem AMRITA-s . Zniknęli i nie potrzebuję żadnej operacji. Ewa, Katowice, 2015.

________________________________________________________________________________________________________________

 

Na pośladkach miałam czerwone twarde duże „nacieki” po zastrzykach. Nie mogłam ze wstydu przebywać na plaże. Robiłam okłady ze Złotego Piasku  i zniknęli te okropne „fałdy”, teraz normalnie wyglądam. Dziękuję. Barbara. 27-03-2015 Katowice.  

_______________________________________________________________________________________________________________

Kremy do twarzy Pani Natalii Świtko – GENIALNE!!! Pytają mnie koleżanki CO JA ROBIĘ, ZE TAK WSPANIALE WYGLĄDAM?  Dziękuję Pani, ze mogę korzystać z kremów od wielu lat. Dojrzała 53 letnia Gosia. Wrocław. 21.02. 2015

__________________________________________________________________________________________________________________

 Wykonywałam oczyszczenie jelita na Candidę wg metody Pani Natalii Świtko, stosowałam też zasady żywieniowe opisane w książce CO MAM JEŚĆ? Efekty: myślę, że już się pozbyłam Candidy, ponieważ widziałam na własne oczy co miałam w środku (po lewatywach – byłam przerażona), zmienił się stan języka, praca żołądka, poprawiła się perystaltyka, schudłam kilkanaście kilogramów, czuję się dobrze. Dziękuję. Beata.z Gdańska. 8-03-2014.

_________________________________________________________________________________________________________________

Mój mąż miał ropiejący, obolały członek, skóra zaczerwieniona, łuszcząca. Żadne antybiotyki nie działały. Miałam od Pani Natalii olej z Rokitnika 190 SWIT na dnie buteleczki. Proponowałam mężowi posmarować członek.  Uczynił to i poczuł taką ulgę, że natychmiast „błagał” przynieść całą buteleczkę oleju… Pomogło natychmiast. Olej jest bardo mocny, ponieważ zawiera dużo karotenoidów (205 mg/%) – zadziałał jak CUD. Dziękuję Pani za ratowanie! Bożena z Warszawy, maj 2015.

_________________________________________________________________________________________________________________

Polecam z całego serca olejek SUGARY na KOMARY. Moja 3-letnia córeczka ma alergię na ukąszenia. Robią jej się bąble podobne do tych przy ospie, często z płynem w środku, puchnie i boli. Ostatnio miała spuchnięte pół nóżki po ugryzieniu w łydkę, a gdy została ukąszona w policzek, bąbel spuchł aż pod oczko! Wyglądało to jak przy zapaleniu oka, spuchło też oczko. Nic nie pomagało. Próbowaliśmy różnych maści do stosowania po ukąszeniach, specyfików do prądu mających odstraszać owady itp. Pani pediatra zna produkty INSTYTUTU SWITKO i poradziła, żebyśmy spróbowali olejek SUGARY na KOMARY. Po dwukrotnym posmarowaniu dziecka opuchlizna zeszła, a przede wszystkim już nie bolało. Został ślad jak po zwykłym ukąszeniu. Poza tym olejek SUGARY na KOMARY posiada bardzo dobre opakowanie. Do zakrętki przyczepiona została taka szpatułka, dzięki czemu produkt się nie marnuje i dobrze się rozprowadza. Olejek jest nie drogi, pojemność 5 ml, lecz Jest bardzo wydajny. Polecam z całego serca i dziękuję Pani Natalii za troskę o moje dziecko (telefonicznie pytała Pani o zdrowiu) i ekspresową przesyłkę w ciągu 24 godzin.      Mysłowice,  2014-09-24 09:37, Magdalena Z.

___________________________________________________________________________________________________________________

Moja mama, która ma 76 lat, jest ratowana preparatem MUMIO w PŁYNIE SWIT. Ciężko chorowała na zapalenie stawów. Lekarze leczyli ją steroidami, po których czuła się bardzo źle, nie miała żadnej energii,  lecz ból całego ciała, stawy bez poprawy, wypadli włosy, była ciągle śpiąca. Gdyż by dalej stosowała leki ze steroidami, jak wynika z informacji lekarzy z Chin, powstała by martwica kości. Mama w porę odstawiła te leki i zaczęła pić MUMIO w PŁYNIE SWIT. Teraz ma tyle energii, ze lata jak fryga, nie bolą stawy i kości, ma siłę żyć. Zostało tylko naprawić włosy. Zamawiam dla mamy Odżywkę MUMIO oraz inne preparaty na włosy. Mamy nadzieję na szybką poprawę. Dziękuję Pani bardzo! Katarzyna. Bydgoszcz. 26-08-2014.

___________________________________________________________________________________________________________

Od dziesięciu lat używam kremy Pani Natalii. Mieszkam w Monachium. Kiedy spotykam się z koleżankami, pytają: „Co robisz ze skórą, że tak pięknie wyglądasz?”. Powiem prawdę,  mam wspaniałe naturalne kremy od Pani Natalii, kiedy jestem w Warszawie – korzystam z zabiegów kosmetycznych  i zdrowotnych w salonie INSTYTUTU SWITKO na E. Plater 25/33 oraz moje dobry „geny” i dlatego w  43 wyglądam na 29 lat. Dziękuję Pani. Barbara. Warszawa. 23-08-2014.

___________________________________________________________________________________________________________________

PŁYN APARADENT serii Jaskółka używam do płukania jamy ustnej od 3 tygodni. Miałam podrażnione dziąsła, kamień nazębny, początek paradentozy. Robię wszystko jak Pani mi zalecała: nie tylko płuczę 3 razy dziennie po jedzeniu, lecz ssę 10 minut ten płyn, wypluwam, płucze czystą wodą i 1 raz na noc lakieruję LAKIEREM do zębów – rezultaty już widoczne: Dziąsła mają kolor różowy, a nie czerwony, znika kamień, staram się go kontrolować – zapisuję po jakim jedzeniu powstaję kamień (jak Pani polecała), nie jem w dużych ilościach mięso, pije Mumio w płynie SWIT. Chcę zamówić pastę do zębów Jaskółka na bazie MUMIO, już teraz widzę, jak zioła, minerały i  mumio dobrze wpływają na śluzówkę, myślę że razem z pastą szybko zrobię porządek w jamie ustnej. Dziękuję. M. Warszawa. 18-08-2014.

________________________________________________________________________________________________________________

Zawsze kupuję naturalne kremy Pani Natalii, są wspaniałe! Można smarować nie tylko skórę twarzy, szyję, lecz pod oczami oraz powieki – to najważniejszy test dla w 100 % kremów organicznych, które nie tylko nie podrażniają, ale nawet leczą te wrażliwe miejsca twarzy. Jestem wprost uzależniona od Pani kremów! Dziękuję. Anna. Gdańsk. 17-08-2014.

_______________________________________________________________________________________________________________

Pasta do zębów Jaskółka bardo mi służy: dezynfekuję, likwiduję ból, kamień, polepsza stan dziąseł, wybiela. Bardzo wydajna, zawiera zioła i mumio. Dzięki, Marta, 28-03-2015,  Katowice.

________________________________________________________________________________________________________________

Naturalne mydełko na bazie topoli, brzozy, glistnika z dodatkiem kwiatów i eterycznego olejku lawendowego użyłam do całego ciała. Nie wiedziałam, że istnieją absolutnie naturalne mydełka w takim licznym asortymencie: od rokitnika, piżmy, brzozy, topoli, tui do glistnika, lawendy, złotego korzenia, a nawet mumio.  Wyglądają skromnie,  nie mają sztucznych jaskrawych barw oraz mocnych nachalnych aromatów. Są subtelne na zewnątrz, ale naprawdę wspaniałe przy użyciu. Skóra po stosowaniu jest czysta, gładka, bardzo przyjemnie pachnie. Nawet zginęli moje wypryski na ramionach. Po kąpieli z tym mydełkiem  już nie jest potrzebnie nakładać  żadnych balsamów. Skóra – aksamit. SUPER! Ela. Gdańsk. 16-08-2014.

______________________________________________________________________________________________

Używałam balsam RA gojący opatrunek  tylko 2 tygodni na skórę mojej mamy (83 lata), która miała na rękach, nogach, plecach i na całym ciele swędzące ropniaki. Mama piła herbatkę ZŁOTY KORZEŃ oraz trochę była na słońcu. Zużyłam tylko 1 opakowanie 5 ml balsamu RA. Ropniaki ZNIKŁY! – CUD! Jesteśmy z Białej Podlaski: Janina z wnuczką i mamą-babcią.  Gdańsk. 16-08-2014.  FOTO przed  i po smarowaniu balsamem RA 

reka przed RA

reka 2 przed RAreka 1 przed RA

Przed i Po smarowaniu balsamem RA :

ręka po balsamu RA

Ta reka po RA

_______________________________________________________________________________________________

Miałam całe życie straszną alergię: swędzące oczy, uszy, nos, gardło. Nie mogłam nawet otworzyć szafę – natychmiast lało mi się z nosa. Po stosowaniu balsamu KOCHANY w ciągu 3 miesięcy (użyłam 3 opakowania po 5 ml) jestem jak nowa narodzona. Smarowałam nos i usta 2 razy dziennie rano i po oczyszczeniu nosa na noc. Nie mam żadnych objawów. Bardzo mi pomogła Pani Natalia. Dziękuję! Danuta, Gdańsk, 16-08-2014.

______________________________________________________________________________________________

Mam o połowę mniej moich kiedyś bujnych włosów. Kupiłam odżywkę do włosów Złoty Korzeń. Po użyciu pierwszy raz mam wrażenie, że ich przybyło, ponieważ z 1 włosa „powstają” 3. Tak się dzieje wizualnie – te garbniki i zioła odżywki wchodzą w strukturę włosa i powiększają jego objętość. Ale jak obiecywała Pani Natalia widzę, że na szczoteczce i w wannie po kąpieli ich prawie nie ma. Widocznie garbniki i związki ziołowe odżywki również trzymają połączenie cebulki z włosem. Na razie prawie nie wypadają, zobaczę co będzie dalej. Piję MUMIO dla wewnętrznego wzmocnienia włosów. Może jednak dodam SZAMPON – ODZYWKĘ  MUMIO oraz biostymulator porostu Jedwabne Włosy, aby kompleksowo zaczęło się odrodzenie. Widziałam foto klientów – jednak włosy rosną nawet na „pustym” miejscu. Bardzo chcę wrócić do tego, co miałam. Wierze, ze uda się. Napisze o rezultatach za pół roku. T. Gdańsk. 15-08-2014.

______________________________________________________________________________________________

Miałam na skórze twarzy okropne przebarwienia. Nie jestem po porodzie, zawsze stosowałam  kremy z syntetycznymi FILTRAMI. Niby to najlepsze z Apteki. Ale wyglądałam co raz gorzej. Stosuję dopiero od 2 tygodni PEELING ROKITNIK i krem OCZAROWANIE – mam o połowę mniej plam słonecznych. Krem Pani Natalii OCZAROWANIE jest tak przyjemny dla mojej skóry: nie tylko regeneruję, odżywia ją, ale co dla mnie jest bardzo ważne – świetnie chroni przed promieniowaniem słonecznym, ponieważ zawiera wyłącznie naturalne składniki (mumio, złoty korzeń, cedr, pichtowy olejek…) oraz duże ilości syberyjskiego oleju z Rokitnika – widać  to po pięknej opaleniźnie, która po prostu wyrównuję moje plamy. Jak mówi Pani Natalia, właśnie ten rokitnik jest naturalnym filtrem. Polecam z całego serca te kosmetyki. K . 15-08-2014. Gdańsk.

____________________________________________________________________________________________

Wyciąg ze ZŁOTEGO KORZENIA – to jest cudowny środek, daje energię, siłę, wspiera w każdej sytuacji  – od zmęczenia po ciężkiej pracy do koncentracji i popędu seksualnego.  Nie bolą stawy! Bardzo dobrze wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. SUPER. Polecamy. Mąż i zona M. A. 12-08-2014. Gdańsk.

_____________________________________________________________________________________________

Pani Natalio! Bóg Panią obdarzył talentem i dobrocią, aby Pani obdarzała innych. Robić tak dalej! Wdzięczna słuchaczka i klientka. Krystyna. 11-08-2014. Gdańsk.

____________________________________________________________________________________________

Miałam nogi ciągle spuchnięte. Nie cały tydzień piłam MUMIO, zioła od Pani Natalii, olej z Rokitnika 190 SWIT- następuję poprawa, a nawet ciśnienie mi spada.  Na rekach (dłoniach) miałam bardzo uszkodzona łuszczącą się skórę (rany). Wszystko zniknęło po tej kuracji. Aby tak dalej. Czytam książkę CO MAM JEŚĆ? Pomaga mi bardzo.  Dziękuję. 8-08-2014 Gdańsk. K

____________________________________________________________________________________________

Posmarowałam kremem AMRITA-S szyje tylko jeden raz, nie mogłam nawet ruszyć głową ponieważ zawiało i odczuwałam silny ból. Jestem pod wrażeniem!  Ale po jednym smarowaniu i bardzo małą dawką – ból ustąpił.  N. 07-08-14  Gdańsk.

____________________________________________________________________________________________

Krem AMRITA-S – to cudowny preparat na wszystkie bóle, gzie tylko dotykam – ból ustępuję. Często ratuje się przy bólach kręgosłupa, ponieważ siedzę  za kierownicą po 8-10 godzin i to mój ulubiony preparat, bez niego nigdzie się nie ruszam. Bardzo dziękuję Pani Natalii za ten krem. 07-08-2014. Sławek z Warszawy.

______________________________________________________________________________________________

Balsam Kochany – SUPER produkt, posmarowałam wnuczka (podrażnienie skóry i stan zapalny przy ustach, pod nosem,  na zgięciu łokcia), po 2 dni zniknęło. Sama smarowałam  w nosie – nareszcie super oddycham. 9. 08. 14 Barbara Szady. Gdańsk.

________________________________________________________________________________________________

Herbatka ZŁOTY KORZEŃ. Pierwszy raz poznałam jak prawidłowo zaparzyć zioła. Miałam problemy żołądkowe, zaparcia, brudną wątrobę. Herbatkę razem z olejem z Rokitnika 190 SWIT piję od dwóch tygodni. Wątroba oczyściła się po 3 dniach, mam dużo sił, wypróżniam się 2 razy dziennie, stolec OK, nie mam wzdęć,  to wspaniała rzecz – czuję się super „pauer”. Bardzo Dziękuję! P. 9-08-2014. Gdańsk.

_________________________________________________________________________________________

Miałam zaczerwienioną bardzo łuszczącą się nogę (stopa na zgięciu przy kostce). Po dwóch dniach smarowania preparatem CZYSTA SKÓRA oraz balsam Ra gojący opatrunek – skóra wyrównała się i co najważniejsze NIE SWĘDZI !!! 29-07-2014 Gdańsk, Anna z Mławy.

__________________________________________________________________________________________

Opryszczka – użyłam balsam RA – po jednym dniu opryszczka była przyschła, a na drugi dzień nie było strupów. SUPER DZIAŁA, Ewa z Mławy. 29-07-2014,

_________________________________________________________________________________________

Piłam wyciąg ze ZŁOTEGO KORZENIA w postaci wyciągu MŁODOŚCI (z cedrem) – unormowały się miesiączki po dwóch tygodniach. Dziękuję! H. mam 52 lata.  Gdańsk, 9-08-2014

_____________________________________________________________________________________________

Wspaniały kremy! Jestem po 40+. Długo poszukiwałam prawdziwych organicznych kremów bez konserwantów dla mojej wrażliwej zmęczonej skóry. Miałam wszystkie modne kremy od 50 zł do 1350 zł. Kiedy  Pani Natalia zaproponowała spróbować jej kremy – podeszłam z niewiarą. Ponieważ nie pomógł mi krem nawet za 1350 zł. Jednak kupiłam krem SKÓRA KOCHANKI. Po pierwszej aplikacji poczułam, ze krem szybko wnika w skórę a zmarszczki niby się prostują. Po drugiej aplikacji czerwone plamy prawie zniknęły, nie było żadnej negatywnej reakcji na słońce.  Trudno było w to uwierzyć, takiego błyskawicznego cudownego działania kremu jeszcze nie miałam. Kiedy spotkałam koleżankę po 2 tygodniach stosowania, naprawdę uwierzyłam, ponieważ nie tylko ja widzę niesamowitą poprawę, ale również  moja koleżanka – zapytała, czy nie zrobiłam jakiegoś drogiego peelingu. Skierowałam ją do Pani Natalii i teraz jesteśmy stałymi klientami. Nareszcie mam krem, który tak długo poszukiwałam. Dziękuję! R. z Warszawy. 1-02- 014.

__________________________________________________________________________

– Po niewygodnym spaniu (leżałem na prawym boku całą noc) miałam zawroty głowy, ból szyi. Posmarowałem bolący obszar kremem AMRITA (jeden raz!) – nie mam żadnych zawrotów i nie boli mi szyja. To jakiś cud. Wiem, że krem AMRITA zawiera mumio – może mumio tak szybko działa! Tomasz R. Warszawa. 02-2014.

_________________________________________________________________________________________________

Bolało mi kolano, to które zawsze „przypadkowo” cierpiało od różnych przypadków w szkole (dziwne, ale wszystkie „stłuczki” były skierowane właśnie na moje chore kolano). Cały miesiąc chodziłam na różne zabiegi – nic nie pomagało. Tato dał mi krem AMRITA i jeden raz posmarowano kolano (Najpierw mama zrobiła zimny okład z lodu, po czym na całą noc położyła krem AMRITA). Rano bólu nie odczuwałam w ogóle. Oliwia. 9 lat. Warszawa. 03-2014.

_____________________________________________________________________________________________

– Witam Panią! Miała Pani racje, kiedy mówiła o zmianie terminu operacji, że nie powinno podawać się zabiegowi operacyjnemu w pełni księżyca, a nawet 5 dni przed lub 5 po pełni!

Miałam usuwanego guza w nosie dwa dni przed pełnią, który bardzo krwawił w trakcie zabiegu i były duże problemy z zatamowaniem krwi. Po zabiegu w szpitalu wlewałam do nosa roztwór MUMIO i olej z rokitnika 190 SWIT co spowodowało bardzo szybką regenerację śluzówki nosa. Dziękuję! Ponadto po stosowaniu balsamu Skóry Kochanki oraz Dezodorantu Ziołowy serii ZŁOTY KORZEŃ zniknęły czerwone swędzące plamy pod pachami. Jestem przekonana, że produkty na bazie mumio i oleju rokitnika pomogą mi w innych schorzeniach. Obecnie bolą mnie kolana i stawy (biodrowe, skokowe). Ból dokucza mi nawet w nocy. Słyszałam o wspaniałych Pani produktach na tą dolegliwość. Ponadto chciałabym uczestniczyć w kursie – Dieta dla twojego zdrowia – proszę zapisać do listy chętnych Barbara C, miejscowość – Katowice. Kontakt….Pozdrawiam B.C. 23-11-2013. – Witam Panią Barbaro! Już jest Pani na liście kursantów, powiadomimy Panią o terminach i zaprosimy na kurs w Katowicach. Metody walki z bólami w kolanach i in. można przeczytać w książce MUMIO, CO MAM JEŚĆ? oraz na www.switko.com. Powinna  Pani zmienić dietę, stosować ćwiczenia w wodzie – w żaden sposób nie na „sucho”!!!! Oraz można zamówić:olejek pichtowy, maseczka Faworit (lub Złoty piasek, lub ekstrakt Amrita), krem AMRITA, MUMIO w PŁYNIE SWIT, Herbatka Jaskółka. To powinno Pani pomóc.Pozdrawiam. Natalia Świtko

_______________________________________________________________________________________________

– Mój syn Dawid nie trenuje teraz, właśnie ma gorączkę 39 °C i jutro – do lekarza, tylko ja nie chcę aby dostał antybiotyk, bo to strasznie osłabia! Może mu bańki postawie? Strasznie kaszle. Nie wiem, zobaczymy do jutra. Bartek M.
Witam!Panie Bartku!
Bańki nie dadzą takiego efektu jak smarowanie kremem AMRITA całej klatki piersiowej, ponieważ tylko pomogą skoncentrować przypływ krwi w jednym miejscu – na plecach. Krem AMRITA zawiera mumio i in. naturalne ziołowe składniki, które przenikają do głębi (na okrągło) klatki piersiowej i walczą z zarazkami.
Proponuje likwidować kaszel smarując kremem AMRITA całą klatkę piersiową po gorącej kąpieli, która dodatkowo „zabija” wirusa wysoką temperaturą, jak to robi sam organizm podwyższając temperaturę ciała (przy gorączkach). Natura wymyśliła ten prosty sposób pozbywanie się różnych zarazków. Lecz człowiek uważa siebie za „mądrzejszego” od niej i zaczyna walkę z obniżenia temperatury ciała, wspierając tym samym rozwój wirusów i in.
W celu szybkiej pomocy (przy kaszlu, grypie) można wygrzać syna w gorącej kąpieli (temperatura wody do 38-40 °C). Nie zanudzać za głęboko (do poziomu serca). Uważać, żeby nie dostał szoku termicznego (ponieważ sam ma wysoką temperaturę) – kontrolować temperaturę ciała, trzymając pod pachą termometr aby nie przekroczyć 39 °C. Czas trwania kąpieli – wg intuicji i chęci samego synka. Do wody można dodać kilka kropli olejku pichtowego, o,5-1 kg soli morskiej lub zwykłej, 1 łyżeczkę ekstraktu do kąpieli AMRITA, kilka kropli MUMIO w PŁYNIE SWIT. Po kąpieli wsmarować krem AMRITA  na okrągło (całą klatę piersiową) i do łóżka. Na jurto kaszel znika! Przy takiej kuracji chorować można tylko od 1 do 3 dni. Sprawdzony sposób! Pozdrawiam. Natalia Świtko.
Witam!Pani Natalio, nie podawano żadnych antybiotyków, mój syn przestał kaszleć już w czwartek. Oczywiście nie zastosowaliśmy pełnego planu z kąpielą, tylko smarowanie klatki piersiowej kremem AMRITA kilka razy dziennie. Choroba trwała 5 dni. Na usprawiedliwienie tylko powiem, że i tak że dał się tą maściom posmarować to cud 🙂

Dziękuje za radę i Pozdrawiam! Bartek M. 18-11-2013.

_______________________________________________________________________________________________

 WALKA CÓRKI Z NOWOTWORAMI MAMY za pomocą OLEJU Z ROKITNIKA 190 SWIT oraz MUMIO W PŁYNIE SWITWitam Pani Natalio, chciałabym zamówić olej z Rokitnika 190 SWIT (koncentrat) oraz MUMIO W PŁYNIE SWIT (koncentrat) 12g. Pani Natalio noga goi się po Rokitniku super, strupy odpadają bez  śladu. Mama również już śluzu nie wydziela lecz TK wykazał naciek na  kręgosłup co powoduje uszkodzenie struktury kości i nadal mamy problem  z hemoglobiną bo spada. Jeśli chodzi o mnie to tak się rzuciłam w wir pomagania mamie że  zapomniałam o sobie. Pani Natalio proszę przesłać mi herbatkę na te  swędzenia w pochwie.  Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za wszystko. Nadal jestem pełna  pogody z mamą pomimo tak  poważnego stanu zdrowia mamy. Pozdrawiam,  Ania.

Pani Anią! Na swędzenie w pochwie – to  nie tylko wewnętrzne stosowanie herbatki DNIEŃ DOBRY SWIT, lecz irygacja z tą herbatką – przy tym do niej można dodać MUMIO, kilka kropli. Jeżeli irygacja z moczem – to dodać 1 st. łyżkę SODY na 1 litr moczu. No i smarować rokitnikiem. Oraz przeciw świądu (nawet odbyt) – można stosować płyn CZYSTA SKÓRA (do pochwy ten płyn można dodać – do irygacji –  14-15 kropli). Czy Pani robi foto tego nowotworu na nodze ??? Pozdrawiam Natalia Świtko.

Witam Pani Natalio! Przesyłam w załączeniu zdjęcie nogi mamy. 1374120143258Szkoda ale nie mam zdjęcia nogi z najgorszego okresu. Noga miała pękniętą skórę, wyszło mięso na zewnątrz i leciała krew. Także ten strup to efekt już ekstra. Obecnie nie ma już śladu, strupy zeszły. W każdym razie lekarz jest w szoku że noga się zagoiła. Rokitnik mama pije, podaje jej zaraz po śniadaniu i popija sokiem, guza smarujemy, czy wystarczy raz dziennie czy mamy smarować częściej. 1372340013618Pozdrawiam serdecznie, jak będę w Warszawie to chciałabym Panią odwiedzić i osobiście bardzo podziękować. My wierzymy że idzie na lepsze i że  wszystko się uda. Ania

___________________________________________________________________________________________________

MUMIO

– Przez kilka miesięcy stosowałam zalecone mi przez Panią Natalię: pastę do zębów (na bazie MUMIO), lakier do zębów (na bazie MUMIO) oraz płyn Aparadent  (na bazie MUMIO) w związku z paradentozą oraz MUMIO W PŁYNIE SWIT w celu wzmocnienia kości. Stan dziąseł wyraźnie się poprawił, przy okazji zęby uległy wybieleniu. Stosowałam także Wyciąg ze Złotego Korzenia – nieregularnie, tylko wtedy, kiedy miałam więcej pracy (umysłowej) i potrzebowałam większej mobilizacji do pracy – czułam przypływ energii, lepiej się koncentrowałam i nie odczuwałam zmęczenia. Koleżanka – meteoropatka korzystająca z Wyciągu ze Złotego Korzenia nie miała bólów głowy i znacznie lepiej się czuła. W czerwcu po zbyt długim przebywaniu na plaży ratowałam skórę olejem z Rokitnika 190 SWIT z bardzo dobrym skutkiem. Polecam produkty oferowane przez Panią Natalię, także Jej książki, w których można znaleźć wiele informacji i stosować je korzyścią dla swego zdrowia i samopoczucia. Anna Lewandowska, 04.11.2013, Warszawa.

– Miałem aftę (pleśniawkę), po zastosowaniu 1 kropli (jeden raz dostałem od Pani Natalii jako próbkę). Afta całkowicie zniknęła po 2 dni! Gdańsk, 27-07-2013r.

– Kiedy biorę MUMIO rano, to mogę cały dzień dobrze pracować i dobrze świeżo się czuję. 1.08.2013. Gdańsk.

 Krem AMRITA (z MUMIO) jest bardzo, bardzo dobry na kości. Ja smaruję i przestają mnie boleć. 1.08.2013. Gdańsk.

 Dwa paluszka, które były odmrożone, mieli być amputowane. Mumio, które było stosowane wewnątrz oraz na zewnątrz, uratowało ich. Teraz cała ręka jest zdrowa. 2.08.2013 Gdańsk.

 Sztywne ramię, zakwasy, nie mogłem go nawet podnieść!!! Po trzech razach aplikacji zaczęło działać!!  Robiłem: masaż olejkiem pichtowym SWIT – 5 minut; za tym nakładałem maseczkę FAWORIT – ok. 1,5 godziny; zmyłem wodą; smarowałem kremem AMRITA ( z MUMIO). DUŻA ULGA. Dziękuję. Michał. Gdańsk. 4-08-2013.

 Mam 69 lat. Kilka razy dostarczali karetką do szpitala. Jestem po zawale. Po stosowaniu MUMIO (wypiłam 3 buteleczki MUMIO W PŁYNIE SWIT) czuje się bardzo dobrze. Mieszkam na 3 pietrze. Nawet jeden raz próbowałam chodzić co drugi schodek – nie czuje serca w ogóle. Krystyna, Gdańsk, 13.08.2013r.

– Regeneracja nerwu trójdzielnego – bardzo pomogło smarowanie kremem AMRITA-S (twarz, szyje, kark, bark, które były obolałe z powodu stanu zapalnego tego nerwu). Wcześniejsze smarowanie tych miejsc różnymi maściami z antybiotykami, sterydami nic nie dało, ulga była chwilowa, ból wracał jak „bumerang”. Pomogło tylko smarowanie kremem AMRITA-S oraz picie MUMIO w PŁYNIE SWIT.  M. Katowice, 22-09-13.

– Ratowanie stopy. Miałam dużą (rozmiar około 5 zł) ranę na stopie (gronkowiec +), nie miałem czucia w nodze, ropa ciekła jak strumień, co dziennie zmieniałam śmierdzące opatrunki, byłam leczona u najlepszych profesorów i lekarzy antybiotykami, sterydami cały rok, miałam nawet zapaść po tych środkach. Po miesiącu (od 8-2013 do 9-2013) stosowania na zewnątrz i wewnątrz MUMIO w PŁYNIE SWIT, moja stopa jest wyleczona – został mały punkt z ziarenko, obszar rany jest pokryty nową tkanką (powstała z granulek) i wróciło czucie nerwów, noga prawie jest zdrowa. Biorę dalej MUMIO, po zakończeniu kuracji opisze wszytko bardzo szczegółowo. Dziękuję Pani za ratowanie stopy. ( 24-09-2013, M.)

———————————————————————————————————————————-

– Po olejku CEDR czułam się bardzo dobrze! Joanna z Gdańska, 03-08-2013.

 Po Balsamie KOCHANY (po jednej aplikacji!) katar zmniejszył się. Teraz go nie mam. Gdańsk, 04-08-2013.

 KREM BOMBA, który kupiłam wczoraj, jest rzeczywiście BOMBOWY. REWELACJA! Teraz kupuję następny – KREM OCZAROWANIE. Emilia, Gdańsk, 2-08-2013.

 Balsam KOCHANY, polecam skuteczny w 100 % ! Po pierwszej aplikacji mogłam wyczyścić noś, który był zawsze zatkany. Katar znika od razu! Gdańsk , 12-08-2013r.

 Balsam HERKULES, polecam w 100%, byłam wyczerpana, nie miałam sił, po 1 tygodniu stosowania cieszę się energią, która „rozpiera” mnie nie tylko w domu, ale również w pracę Gdańsk, 12-08-2013r.

 Kremy serii ROKITNIK. Przekonałam się przy pomocy aparatu Salvia, że krem z Rokitnika Natalii Świtko jest doskonały. W praktyce też! Anna, Gdańsk ,14.08.2013r.

– Byłam przeziębiona 15 dni. Kupiłam wyciąg MŁODOŚCI. Piłam 2 dni – i od razu poczułam się dobrze. Kamila. Gdańsk 15.08.2013.

 Balsam KOCHANY to jest bardzo dobry produkt: Ja i moja 8 letnia córka nie chorujemy na grypę, nie przeziębiamy się, nie mamy kataru, (1 opakowanie 5 ml – na 2 lata!). Marta. Gdańsk, 15-08-2013r.

– Mydło Złoty korzeń + RÓŻA jest  wspaniałe! Zawsze miałam podrażnienie twarzy po stosowaniu zwykłego mydła. Ale to działa jak aksamit. Nabyłam inne mydła – MUMIO, rokitnik + PICHTA, PIŻMA. Bardzo polecam naturalne lecznicze mydła Pani Natalii. Zofia,  Gdańsk , 18-08-2013.

– Peeling-NEKTAR Jaskółka i Rokitnik – to coś niesamowitego, OOOOO! Zniknęły „brzydkie rzeczy” z twarzy, cera jest rozjaśniona, wygładzona, chcę się ją dotykać. Jestem bardzo szczęśliwa, że cera tak się zmieniła, mam daleko po 40 +. Dziękuję! (21-09-2013, Katowice, K.)

– Po stosowaniu Peeling-Nektar AMRITA-S (kilka zabiegów według poleceń Pani Natalii) skóra twarzy jest jak nowa, delikatna, bez zabarwień i zaskórniaków, określam ją jak „PUPA NIEMOWLĘCIA”. Polecam! (Bożena Michy 22-09-2013, Katowice).

__________________________________________________________________________________________________ To podziękowanie, które dostałam od młodej dziewczyny, z zawodu – farmaceutki, wpadło mi głęboko w duszę:

„Chciałam bardzo Pani podziękować za to, że otworzyła Pani mi oczy na wiele aspektów, które do tej pory były dla mnie obce, tj. dotyczących zdrowego stylu życia, zdrowej diety, zmiany złych nawyków. Dzięki Pani zmieniło się całe moje życie zarówno pod względem mentalnym, jak i zdrowotnym. Jeśli miałabym w jednym zdaniu opisać dzień, który zmienił moje życie, byłby to dzień, kiedy spotkałam Panią. Bardzo dziękuję za całe dobro. Pozdrawiam serdecznie. Kasia, 29 lat, Gdańsk, 2012 r.”.

1. Krem KOCHANY jest naprawdę kochany! Ala. G., 6.10.2012, Katowice.

2. Kremy p. Natalii nie powodują żadnych podrażnień, nie uczulają, utrzymują skórę w dobrej kondycji, odżywiają, natłuszczają i nawilżają, dając ładny kolor lekkiej opalenizny. Używam tych kremów od wielu lat i będę im wierna. Teresa Ostaszewska 60 +, 2.01.2008.

3. Ja kupiłam dla szwagra „ZŁOTY PIASEK” na ostrogi. Po kilku okładach ostrogi znikają. (podpis nieczytelny) 9.11.2007.

4. Na czubku głowy było więcej wolnych przestrzeni niż włosów. Teraz włosy wyrosły, jest dużo lepiej. MUMIO ODŻYWKA do WŁOSÓW – użyłam tylko 1 opakowanie. Elżbieta Jaszczak, 70, Łódź, 11.11.2007.

5. Była plama na nodze w postaci liszaja. Miałem więcej niż rok. Po smarowaniu około tygodnia balsamem ACHILLES (na bazie MUMIO) Natalii Świtko – jestem zdziwiony!!, że tak szybko zniknął i nie ma żadnego śladu. Jestem zadowolony z ww. balsamu. Dziękuję. Podpis nieczytelny 4.11.2008.

6. Pastę do zębów JASKÓŁKA na bazie MUMIO stosuję od 4 lat z bardzo dobrym skutkiem. Likwiduje stany zapalne. Maria Michalska, 11.11.2007.

7. Po stosowaniu pasty do zębów JASKÓŁKA efekt wspaniały! Przy dużym obniżeniu dziąseł – WIDOCZNA POPRAWA STANU DZIĄSEŁ! Oraz przylegania do zębów. BOMBA! Gdańsk 18.09.2010.

8. Kupiłam Jaskółkę PEELING NEKTAR (skrab). Po 4 miesiącach zlikwidowałam na buzi ciemną plamę, którą miałam od 30 lat. Wykonywałam ciekły azot u dermatologa 3 razy. Nic nie pomogło, odnawiało się. Dopiero kiedy zastosowałam Jaskółkę pani Natalii Świtko (3 razy), przebarwienie zniknęło. PS. do tej pory nie pojawiło się, a minęło już pół roku. Barbara Błaszczyk 8.03.2009.

9. Wysyłka do Irlandii na włosy dla córki, która w ogóle nie miała włosów: to olej Rokitnika 190 SWIT (koncentrat 205 mg/%), MUMIO w PŁYNIE SWIT, odżywka do włosów MUMIO, szampon MUMIO (INSTYTUTU SWITKO). Chodzi bez peruki i ma włosy krótkie po szyję. M. M. Iwańscy 8.08.2010.

10. BALSAM KOCHANY – całą zimę nie miałam kataru, grypy. Stosowałam codziennie do nosa i ust, 1 raz dziennie – rano. Mam jeszcze (zostało z 5 ml) teraz na następną jesień i zimę. Miałam tylko jedno opakowanie (5 ml). Gdańsk 14.08.2010. Podpis nieczytelny.

11. Na bóle stawów piłam herbatkę Jaskółka i smarowałam po kąpieli kremem AMRITA-S. Pierwsze smarowanie – ból ustąpił, następne dni ból był już mniejszy. Irena Kacprzak 8.08.2010. Gdańsk.

12. Dolegliwości rwy kulszowej zlikwidowałam (nie wiem, na jak długo), smarując nogę kremem AMRITA-S. Nogę chorą posmarowałam tylko 3 razy na noc. Rozgrzana byłam po kąpieli. Krem długo wcierałam w bolące miejsce. Opakowanie 30 g i jeszcze mi zostało! Podpis nieczytelny 11.08.2010. Gdańsk.

13. Ból kręgów szyjnych. Stosowałem krem Amrita-S po kąpieli lub bez. Bóle ustępowały. Zborowski, Gdańsk 19.08.2010.

14. Smarowałam na otwarte rany i po kilku dniach się zagoiło. Jak coś boli, to się smaruję, a na drugi dzień – bez bólu. Krem AMRITA-S. Podpis nieczytelny, 27.03.2010 Katowice.

15. Dziękuję pani Natalii za pomoc w uleczeniu trądziku różowatego. Mam 50 lat, od 10 lat chorowałam na trądzik. Stosowałam masę różnych leków, które były nieskuteczne. Stosując metodę pani, uleczyłam się z trądziku różowatego. Stosowałam oczyszczanie organizmu i naturalne kosmetyki (mydło-krem „DARINA” na bazie złotego korzenia oraz krem na bazie rokitnika i złotego korzenia REWELACJA), również MUMIO w PŁYNIE SWIT i herbatę oczyszczającą ZŁOTY KORZEŃ. Bardzo jestem zadowolona, że pomogła mi pani pozbyć się problemu. Dziękuję bardzo. Grażyna, 4.05.2000, Chęciny.

16. Polecam maseczkę MUMIO + ZK (złoty korzeń). Jest rewelacyjna. Ludzie pytali mnie, czy miałam jakiś zabieg, bo tak ładnie i młodziej wyglądałam. Elżbieta, 29.07.2009, Gdańsk.

17. Po nałożeniu na ranę po oparzeniu „Kremu Oczarowanie” następnego dnia dało się zauważyć dużą poprawę. Podpis nieczytelny, 10.08.2009, Gdańsk.

18. Olejek JASKÓŁKA – jestem bardzo zaskoczona bardzo szybkim i skutecznym działaniem olejku, pijąc go na wodę 20 kropli, czuję się wspaniale, siła energii, polepszone trawienie, nawet nie mogę określić stanu. Maria, 10.12.2009.

19. Kupiłam SERUM POD OCZY, jest super. Odrodzenie – polecam. Krystyna Kulczycka 9.08.2009, Gdańsk.

20. Serum pod oczy „Odrodzenie”(seria Pichtowa) jest wspaniałym kosmetykiem. Po nałożeniu czuję ulgę i lekkość. Podpis nieczytelny, 10.08.2009 Gdańsk.

21. Balsam KOCHANY (usta, skóra, nos) kupiłam w roku ubiegłym, bardzo wydajny (5 ml). Wyleczył mi wszystkie schorzenia na skórze. Bardzo odpowiada mi zapach. A. Kunder, 10.08.2009, Gdańsk.

22. Miałam BORELIOZĘ od ukąszenia kleszcza, leczyłam się w szpitalu w Zakopanem antybiotykiem przez 6 miesięcy. Pani Natalia Świtko po tej kuracji poleciła mi na oczyszczenie i wzmocnienie organizmu herbatki „ZŁOTY KORZEŃ” i „JASKÓŁKĘ”. Piłam te herbatki na zmianę (dzień jedną i dzień drugą) przez pół roku wg zaleceń pani Natalii. Poczułam się znaczenie lepiej. Dzisiaj przyszłam ponownie po następną porcję herbatek. To są herbatki bardzo wydajne. Jestem wdzięczna. Bardzo dziękuję. Dorota, 12.08.2009, Gdańsk.

23. Krem „AMRITA-S” bardzo dobry na bóle kręgosłupa. MUMIO W PŁYNIE SWIT – poprawa oczu, wątroby. Obniża się cholesterol. Krem „AMRITA-S” bardzo dobry na paznokcie rąk i nóg. Poprawił się i wzrost paznokci. Jadwiga Lis, 13.08.2009, Gdańsk.

24. Balsam KOCHANY (do ust…) – używam od paru dni, katar się nie rozwija, na twarzy narośl w rodzaju liszaja jest prawie zlikwidowana, na ustach zatrzymana opryszczka. Dziękuję. Leokadia Wolska-Kaszuba, bioenergoterapeuta, 14.08.2009.

25. HERBATKA ZŁOTY KORZEŃ, MUMIO w PŁYNIE SWIT, olej z Rokitnika 190 SWIT – stosuję 2 dni, stwierdzam, że zaczęłam oddawać bardzo często mocz i z tego powodu nie mogłam wyjść z domu: 1 szklankę Herbatki, po 15 min – Mumio (na 1 łyżeczkę wody kilka kropli), po 15 min – 1 łyżeczkę Rokitnika 14.08.2009, Gdańsk.

26. Na skutek uszkodzenia dłoni ciężkim opatrunkiem gipsowym po złamaniu kości palca małego nastąpiło po zdjęciu gipsu uszkodzenie nerwu oraz martwota dwóch palców (serdeczny i środkowy), a także sztywność palców i dłoni oprócz kciuka. Po stosowaniu zabiegu rehabilitacyjnego (3 serie pół roku) pogorszyło się i w stawach wszystkich palców, oprócz palca małego, zaczęło się odkładanie kwasu moczanowego. Palce sztywne, spuchnięte, a kciuk sztywny – „skaczący” przy zgięciu i rozgięciu z bólem. Zalecano operację (przy czym „pan chirurg” cieszył się przy pacjentce, że „fajnie” kciuk skacze). Zrezygnowałam z operacji. Zastosowałam zabieg Pani Natalii: Ekstrakt do kąpieli ZŁOTY PIASEK, krem AMRITA-S, MUMIO W PŁYNIE SWIT, herbatka oczyszczająca JASKÓŁKA, olejek PICHTOWY, olej z Rokitnika 190 SWIT, a przede wszystkim przeszłam na wegetarianizm (bez mięsa!). Po tygodniu – palce serdeczny i środkowy – pojawiło się czucie i ruchomość w pozostałych palcach, zaczął usuwać się kwas moczanowy i w ciągu 4 miesięcy dłoń wróciła prawie do normy. Po roku ręka (dłoń prawa) jest normalna. Dzięki Natalii i Naturze – bo wszystkie jej produkty są naturalne i skuteczne, oprócz uzdrowienia mojej prawej dłoni wiele innych dolegliwości również ustąpiło. Wzrosła również odporność mojego organizmu, z którą też miałam kłopoty. Krystyna, 15.08.2009, Gdańsk.

27. Mydełko ROKITNIK i LAWENDA odświeża, wspaniałe w użyciu. Podpis nieczytelny, 16.08.2009, Gdańsk.

28. W wieku 39 lat zachorowałam na nowotwór złośliwy piersi. Po amputacji, w trakcie chemioterapii, bardzo doskwierał mi ból ręki, w którą otrzymywałam dożylnie chemię. Żyły mi się zapadły, ręka stała się sztywna i czarna w miejscu wkłucia zastrzyków. Przepisane przez lekarza specyfiki w postaci maści w ogóle mi nie pomagały! Tego typu dolegliwości przechodzi bardzo wiele osób w trakcie i wiele miesięcy po chemioterapii. W trakcie leczenia za namową znajomej zaczęłam stosować na bolące miejsca krem AMRITA-S z mumio Pani Natalii Świtko. Po dwóch dniach stosowania przeszły mi dolegliwości bólowe ręki!!! Zaczęła normalnie wyglądać! Podzieliłam się tym odkryciem z szefową oddziału chemioterapii z sugestią, aby dała namiary na ten specyfik przyszłym pacjentom. Bardzo jestem zadowolona z efektów, jakie uzyskałam po użyciu kremu z mumio AMRITA-S Pani Natalii! Dziękuję. EWA, wiosna, 2011, Warszawa.

29. Mam na imię Ewa, jestem stałą klientką pani Natalii. W listopadzie 2005 r. dostałam pracę w biurze. Po dwóch tygodniach pracy zaczęły się problemy z oczami. Najpierw swędziały, robiły się czerwone, a po paru dniach byłam opuchnięta do połowy twarzy. Szukałam ratunku u okulisty i dermatologa, ale niestety żadni lekarze mi nie pomogli. Przypomniałam sobie, że przecież znam panią Natalię. Udałam się na Targi Medycyny Naturalnej i wiedziałam, że tam uzyskam pomoc. Pani Natalia, gdy mnie zobaczyła, załamała ręce. Zaufałam jej w 100 %. Dostałam od niej krem z MUMIO AMRITA-S. Po dwóch dniach smarowania okolic oczu opuchlizna zupełnie zeszła. Minęło pięć miesięcy, a ja jestem szczęśliwa, bo opuchlizna nie powróciła. Dzięki pani Natalii powróciłam do normalności i zawsze będę korzystać z kosmetyków tej cudownej kobiety. Ewa M., Warszawa, 10.04.2006.

30. Cukrzycę zdiagnozowano u mnie w kwietniu 1998 r., jako cukrzycę typu I, insulinozależną. Terapia to zachowanie diety, samokontrola i zastrzyki insuliny. Jednak nieco w rok po wyjściu ze szpitala zaczęło boleć mnie lewe oko. Ponieważ jednym z powikłań cukrzycy jest retinopatia (uszkodzenie naczyń krwionośnych oka). Przez rok leczyłem się w specjalistycznym szpitalu okulistycznym, jednak bezskutecznie. Próbowano rozmaitych metod – od maści po fizykoterapię, oglądali mnie docenci i profesorowie, nikt jednak nie potrafił postawić właściwej diagnozy – oko jak bolało, tak bolało coraz silniej, a do tego gałka oczna w wyraźny sposób stawała się coraz bardziej wyłupiasta. Stan wzroku w tym oku pogarszał się systematycznie, wyglądało nieestetycznie, a do tego obawiałem się oślepnięcia, a potem może i amputacji nóg (spotkało to mojego Ojca). Po mniej więcej roku takiego „leczenia” oka pewna stażystka wzięła przyrząd do USG i bardziej pewnie dla ćwiczenia niż z innych powodów pojeździła mi nim po gałce ocznej. Zbladła, ale kiedy zachęciłem ją do diagnozy, powiedziała, że mam w oczodole coś jeszcze poza gałką oczną, i że to zapewne nowotwór. Tę diagnozę potwierdziło wykonane w grudniu 2000 r. badanie rezonansem magnetycznym – oto wypis diagnozy: „W badaniu rezonansowym uwidoczniono w lewym oczodole wzmacniający się po podaniu środka kontrastującego dość ostro odgraniczony guz o wymiarach 12 x 20 x 28 mm (cc, P-L, ant-post)”. Zalecono mi operację neurologiczną – trzeba by było wycinać spory kawałek czaszki, żeby dostać się do oczodołu od tyłu. Kilka tygodni później przechodziłem obok Pani sklepiku na bazarku przy Włościańskiej i przyjrzałem się asortymentowi. Byłem wtedy wewnętrznie silnie przekonany, że muszę pokonać ten nowotwór. Pooglądałem sobie zioła, które Pani miała w zapasie, popytałem, poczytałem; szczególne zainteresowanie wzbudził we mnie Złoty Korzeń, ale do kompletu wziąłem jeszcze, za Pani namową, mieszankę ziół syberyjskich na herbatkę oraz MUMIO. I tak jak systematycznie brałem zastrzyki insuliny i stosowałem dietę, tak systematycznie rozpocząłem zażywanie ziół i MUMIO. Piszę – rozpocząłem zażywanie, a nie leczenie – bo w moim mniemaniu leczeniem była autosugestia, że pokonam nowotwór, a te zażywane środki tylko pomagały w tym. I mniej więcej po roku wytrzeszcz się cofnął, oko wróciło do normy (sama Pani to widziała), wróciła ostrość widzenia – nowotwór został pokonany. Jeszcze przez mniej więcej rok zażywałem MUMIO i Złoty Korzeń (do wyczerpania zapasów złotego korzenia), a potem zaprzestałem używania Pani „leków”. W tym też czasie, przy poważnej zmianie trybu życia, rozluźniłem dietę i sporo przytyłem. Jednak cukrzycę miałem nadal bardzo wyrównaną, na poziomie normy zawartości glukozy we krwi, przy regularnych i systematycznych iniekcjach insuliny i zachowaniu ścisłej abstynencji – nie piję alkoholu i nie palę tytoniu. W efekcie nie biorę żadnych zastrzyków od ponad półtora roku, poziom glukozy we krwi ustabilizował się w granicach normy – uważam, że trzustka rozpoczęła produkcję insuliny, co ponoć nie jest możliwe. Jestem przekonany, że to nie tylko siła woli i nie tylko dieta oraz trzymanie wagi, ale także zażywane kilka lat temu zioła przyczyniły się do mojego wyzdrowienia. Szczególnie podejrzewam o to złoty korzeń i zioła syberyjskie, ze wskazaniem na Rokitnik. Nie mam na to żadnych dowodów, ale tak czuję – dobrze reagowałem na te napary. Myślę, że moje doświadczenie może pomóc innym. Zachęcam chorych do utrzymywania regularności, ja wstaję codziennie, niezależnie od pory roku i pogody oraz samopoczucia, ok. godz. 6 i odbywam dwugodzinny spacer. Niezależnie od pogody, podkreślam. Jem głównie warzywa i polskie owoce, bo od dawna nie przepadam za mięsem. Używam niewiele soli i prawie żadnych tłuszczów. Nie jem słodyczy i oczywiście nie słodzę napojów. Piję herbatę i czasem kawę z ekspresu, wodę – nie piję soków owocowych, a Coca-Coli wypiłem w życiu chyba niewiele więcej niż litr. Ograniczenia wynikające z diety sam sobie wyznaczyłem, bo teraz pewnie mógłbym zacząć znowu jeść lody i ulubiony sernik. Mogę jednak obejść się bez nich bez wyrzeczeń i przykrości, bo świadomość, że w wieku 60 bez mała (kilka miesięcy) lat nie muszę używać okularów i że mogę dobiec 100 metrów do autobusu bez zadyszki, a przy wychodzeniu z metra nie korzystam ani ze schodów ruchomych, ani z windy, jest bardzo przyjemna. No i to, że dałem radę i rakowi, i cukrzycy… Dziękuję, Pani Natalio. Благодарю Вас… Janusz Kozłowski.

31. Od 2 miesięcy nie jem wędlin. Organizm oczyszczam za pomocą herbaty Złoty Korzeń, piję MUMIO i olej z Rokitnika 190 SWIT. Ponadto zakrapiam oczy MUMIO w płynie SWIT (2−3 krople na łyżkę czystej wody). Taki sam roztwór wpuszczam również do nosa, a następnie, po ok. 15 minutach wlewam olej z rokitnika do nosa (po pół łyżeczki) oraz piję olej z rokitnika (po jednej łyżeczce). Wcześniej, zanim rozpoczęłam tę kurację, po 10 minutach pracy fizycznej z łopatą na działce zawsze miałam wylewy w gałce ocznej. Tej jesieni, po zastosowaniu wyżej wymienionych specyfików, wylewy się nie powtórzyły. Czuję się wspaniale i mam wrażenie, że odmłodniałam o 20 lat. Od Złotego Korzenia mam za dużo energii, nawet nieraz idę spać o 1−2 w nocy. Dziękuję bardzo! 8.2012, Irena Ł., S., lat 71.

32. Na grypę żołądkową stosowałam czyszczenie jelita (lewatywę z herbatką Złoty Korzeń), po czym wypiłam 1 łyżeczkę oleju z Rokitnika 190 SWIT. I po grypie! Bronisława K. Katowice, 5.10.2012.

33. BALSAM KOCHANY jest rewelacyjny przy katarze i infekcji górnych dróg oddechowych oraz na opryszczkę. Klara, 5.12. 2012, Katowice.

34. Miałam narośle na głowie, jak brodawki. Po półrocznym stosowaniu BALSAMU RA narośl zniknęła. Polecam i dziękuję. Katowice. 6.10.2012, Blandyna J.

35. Tylko cztery dni smarowałam obszar tarczycy kremem AMRITA-S na bazie MUMIO; zlikwidowałam stan zapalny tarczycy, lekarz był bardzo zdziwiony. Iwona. Dziękuję! 10.2010, Gdańsk.

36. Kremy Pani Natalii Świtko są niesamowite, to po prostu PANACEUM. Dziękuję pięknie, życzę zdrowia. Małgorzata. 6.10.2012, Katowice.

37. Opinia o kremie BOMBA, seria Rokitnik. Okropnie śmierdzi, koszule nocne zafajdane, ale „gęba” cacy. Janina Koszela, Trójmiasto.

Kogo proponują zmienić przy grzybicy pochwy?

Chciałabym zamówić te same CZOPKI na bazie mumio i rokitnika. Jaka jest forma opłaty- przelewem czy przy odbiorze?

Z wyrazami szacunku, Użytkownik Eliza napisał: Dzień Dobry, w kwietniu na targach medycyny naturalnej w Gdańsku zakupiłam u Pani lekarstwo na grzybicę pochwy. Dziękuję bardzo, pomogło mi. Jestem już zdrowa! Eliza

Witam! Bardzo proszę o opis tego „lekarstwa” oraz metody stosowania – bo nie produkujemy leków, lecz tylko kosmetyki. Wyrabiamy na zamówienie czopki, dlatego proszę opisać jakie to były (jeżeli to mówimy o czopkach). Opłata przy odbiorze. Bardzo proszę napisać o chorobie: nazwa, objawy – to pomoże innym. Pozdrawiam Natalia Świtko.

Użytkownik Eliza napisał: Dzień dobry Pani, na początku odpowiem na pytanie, jak zachorowałam na grzybicę pochwy. Często choruję na anginę, ale tym razem leczona byłam antybiotykami przez ponad 2 miesiące – w sierpniu i wrześniu 2006. Nieprzyjemny zapach z pochwy i gęsty śluz pojawił się w listopadzie. Lekarz ginekolog stwierdził, że przez antybiotyki została zniszczona naturalna flora bakteryjna. Leczyłam się z przerwami. Niestety, grzybica wracała. Zmieniłam lekarza. a nowa pani ginekolog zaleciła zmienić mi partnera, bo to zazwyczaj oni są przyczyną powracania choroby! więc mój partner, teraz mąż przeszedł 2 serie leczenia i po badaniach okazało się, że jest zdrowy. W sumie przeszłam 7 serii leczenia u obu ginekologów, ale grzybica pochwy jedynie słabła i po paru dniach wracała. Pod koniec marca zdecydowałam się na zaprzestanie stosowania farmaceutyków. Niestety najgorszy był zapach, który od siebie wciąż czułam pomimo kilkakrotnego w ciągu dnia mycia okolic intymnych. Kiedy przyjechaliśmy na Targi Medycyny Naturalnej do Gdańska, od 2 tygodni  stosowałam jedynie następujące metody: – podmywałam się ukwaszoną przez sodę oczyszczoną wodą, – jadłam jeden jogurt naturalny dziennie, – starałam się jeść kiszone ogórki i kiszoną kapustę.

Opowiedziałam Pani, co mi dolega i zaproponowała mi Pani CZOPKI na bazie MUMIO I ROKITNIKA (na zamówienie) 800 mg. W środku znajdowało się 7 globulek, które stosowałam według Pani zaleceń przez tydzień codziennie na noc. Serdecznie poproszę o dokładnie te same, ponieważ pomimo że nie mam upławów, chciałabym całkowicie pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z pochwy, który kojarzyłby mi się z tym przykrym okresem (kiedy byłam chora na grzybicę), choć może jest to już naturalny zapach mojego ciała… nie wiem, ale chciałabym przeprowadzić jeszcze jedną kurację. mój adres:

Witam ! Dziękuje za informacje, ale byłam zaskoczona ” wymianą” partnera. Do czego może dojść Głupota! Pani piszę, że płukała wodą + sodą (polecam mocz), proszę popłukać (spróbować) mocz + mumio+ soda, popić mumio i olej z rokitnika. Myślę, że to całkowicie zniszczy przykry zapach i uzdrowi Panią. Czy ja mogę przykazać Pani historię innym potrzebującym osobom, bez podania danych Pani? To by pomogło uniknąć tragedii miłosnych w związkach partnerskich i małżeńskich! Pozdrawiam Natalia Świtko.

————————————————————————————————————————————

Witam! Jestem pod wrażeniem produktów, ich energii i informacji, którą zawierają oraz smaku (uwielbiam takie smaki). Olej z rokitnika jest przepyszny. Wczoraj wieczorem odebrałam je i spróbowałam wszystkiego naraz (mumio, rokitnika). Poczułam przypływ siły fizycznej, ale nie tylko. Cały czas czuję ich wspaniałą energię, która mnie odbudowuje (jak czuję) energetycznie i która bardzo mi odpowiada. Przed snem miałam przed oczami różne przyjemne obrazy i twarze. Rano gdzieś z głębi ramienia wyszły mi wypryski z ropą. Posmarowałam kremem AMRITA-S jednego podrażnionego włókniaka na ciele i zaczął przysychać. Marta K.

————————————————————————————————————————————

Witam! Jestem coraz bardziej szczęśliwa bo widzę już ogromne postępy (wyśle za jakiś czas zdjęcia). W załączniku zdjęcia po lewatywie tzn po tym jak rano wstałam i co zrobiłam. Mam kilka pytań: Jak leczyć tego polipa? Codziennie robić lewatywę? Przez jaki okres czasu ją robić? Czy mogę jeść gotowanego kurczaka? Mam osobę która jest zainteresowana konsultacją z Panią na takiej zasadzie jak ja, przez internet. A jeśli chodzi o moją dietę, to ona  trwa 8 tygodni – oczyszczanie wątroby. Każdy dzień zaczynam od 2 szklanek wody z cytryną i szklanki świeżego soku z marchwi. Z diety wyłączony jest cukier, masło i margaryna. Z mięsa dopuszczalny gotowany drób. Dieta oparta jest na zbożach: płatki (mogę żytnie?) kaszach, warzywach.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     „nasz własny piasek”

-jaja gotowane wiejskie, -zupy krem,  ryby, -migdały, -pestki słonecznika – NIE!! -oleje tłoczone na zimno (jakie Pani proponuje?, -ziemniaki, -ogórek kiszony, -makaron razowy, -brukselka, -szpinak, -owoce: jabłka. Jakie owoce Pani proponuje? -burak czerwony-świeży, -orzechy, -chleb razowy bez drożdży, na naturalnym zakwasie (czy mogę na drożdżach? robię tosty czy toster zabija drożdże?), -kiełki, -ryż, -tuńczyk, -czosnek, -pomidory, przecier (NATURALNE!), -ocet jabłkowy, balsamiczny, -mleko migdałowe, -pieczarki, -sól morska, -miód (mogę kssylitol- cukier brzozowy, względnie słody lub syrop z agawy lub stewie?), -soczewica, -przyprawy bez ograniczeń: kminek, oregano…- nie jest ostra, -poping z amarantusa, Czekam na odpowiedź Pozdrawiam Marta

————————————————————————————————————————————

Witam! Dieta nie może trwać 8 tygodni – to musi być twoim całym życiem – bo całe życie brudzimy ciało fizyczne za pomocą jedzenia! Ta dieta -może być,  tylko sporo w niej niuansów  (na przykład płatki – 1 raz wypłukać wodą, zagotować – wylać wodę, 2 raz gotować 1 minutę – i możesz jeść czysty obiad, bez pleśni i grzybów, po gotowaniu dodać 1 łyżeczkę oleju z rokitnika – i masz zdrowie i piękno! NIE MOŻNA jeść starych orzechów!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         „nie trawimy nasion lnu”

WYRZUĆ ze swojej  diety to co podkreślam. Dowody przeczytaj w moje książce „CO MAM JEŚĆ?” (wysyłam artykuł o kiełkach). DODAWAJ olej z rokitnika 190 SWIT do kefiru, sałatek, zupek, soków, kasz. Olejem 2-3 razy w tygodniu smaruj twarz – zobaczysz jaki efekt będzie – tylko nie rozcieńczaj, bo będzie taki sam jak polski (nasz jest z SYBERII – prawie lek, bo tam leczą nim nawet raka jelita i skóry (czerniaka). Uważnie przeczytaj artykuł o ROKITNIKU! MUMIO – to cała tablica Mendelejewa, 13 aminokwasów (my mamy 22), wszystkie witaminy grupy B, nazywam MUMIO prezentem Pana BOGA, (koncentrat, MUMIO w płynie SWIT).

Pytasz o kolagenie!       Myjesz buzię kolagenem! Proszę  na razie zostaw wszystkie kremy oprócz moich – ponieważ  są w 100 % naturalne, tylko moim kremem możesz smarować pod oczami i nad oczami czego nigdzie indziej nie przeczytasz! Wszędzie piszą – „oprócz okolic oczu” – bo zrobione z ,,,,, (krem z KOLAGENEM – natychmiast odstaw!!! – bo on karmi białkiem twoje „zwierzęta”- (kleszcze na  skórze – Nużeniec) – to absolutne nie działa – tyle było pisane na ten temat kolagenu  –  kolagen jest produkowany z: 1 – ryb – (białko ryby, lecz nie człowieka!) 2 – nie możemy wchłonąć kolagenu przez skórę (skóra dla niego to naturalny barier –  molekuła kolagenu jest większa niż „otwory” naszej skóry), jak również nie wchłaniany wodę, to tylko reklama-bajka o nawilżeniu skóry wodą!!!                                                                              3 – możemy karmić skórę TYLKO NATURALNYM pokarmem – organicznym (tłuszczem – olejem, wyciągami z ziół, MUMIO),  lecz nie gotowym obcym białkiem. 4 – natury nie można okłamać – możemy tylko  wytworzyć w środku skóry własne włókna kolagenowe, obce białka (dla każdego gatunku) nie będą przyjęte (jak również przeszczepy!)  tym bardziej poprzez nakładanie kolagenu na skórę! 5 – dlatego nie możliwe umyć buzie białkiem (kolagenem) – to absurdalne. TAK jak absurdalne jest NAWILŻANIE SKÓRY OLEJKIEM (o tym możesz sama przeczytać we wszystkich kłamstwach-reklamach firm kosmetycznych) – wiesz sama, ze WODA Z OLEJKIEM NIE miesza się  – właśnie  dlatego nie nawilżamy skórę żadnym olejkiem. Marto! powinnaś myśleć trochę inaczej niż inni – nauczę cię widzieć ŚWIAT otwartymi oczyma! musisz mieć cel: – Wyczyścić  skórę (zabić swoich lokatorów) – Zagoić skórę – Wzmocnić własną odporność organizmu – Reszta to podtrzymywanie jej w dobrym stanie.

PATRZ  NIŻEJ O DIECIE!! wytyczne tego co absolutnie nie możesz jeść – wytłuszczone: ziemniaki z  mrożonym koperkiem z własnej działki; mięso z kurczaka smażone na oliwie z oliwek; kapusta z grzybami zbieranymi bez zasmażki, kabanos;   zupy warzywne na zasmażce (oliwa z oliwek) z cebulką; płatki owsiane (na wodze lub suche????) z owocami z działki własnej; sałatka „cezar” na majonezie keczup; kiełbasa z chrzanem domowym, mizeria, ogórki własne; mrożone; jogurt naturalny; deserek czekoladowyciasto-sernikbigos; ryż z tuńczykiem; barszcz na naturalnym zakwasie; pije buraka; biorę codziennie rano i wieczorem ostropest. To nie wszystko ale ciężko sobie przypomnieć coś jeszcze. Proszę o pomoc i czekam za odpowiedzią. ——————————————————————————————————–

                                                                   „To jest Candida – po lewatywie” Mam kilka pytań: Jak się smaruje olejem z rokietnika? Czy mam iść z tym spać czy muszę to zmyć? Jeśli teraz nie widzę Candidy w kale a jest nadal na języku to nadal muszę robić lewatywy? Na buzi jest znaczna poprawa: Pozdrawiam serdecznie, Marta.

—————————————————————————————— Witam! olej z rokitnika 190 SWIT – to bardzo dobry, lecz nie tani preparat! Szkoda go, gdyż smarujesz nim poduszkę – dopasuj czas tak, aby jak najdłużej był na skórze. Opisz co robiłaś? – jak – lewatywy? Bo nie wiem – czy ty nie widzisz candidy po lewatywie z kefirem? Czy bez? Czy inaczej? Lepiej by było również  wysłać mi foto.

„To jest Candida – po lewatywie” Candida – zwykle żyje w jelitach – lecz kiedy ona pod wpływem naszego jedzenia rozmnaża się zbyt intensywnie, wówczas przenika do całego organizmu – może być na skórze. Mam wyciąg – tonik CZYSTA SKÓRA, który zawiera grzyb – wróg Candidy – (on ją pożera)! Tym TONIKIEM została wyleczona nie jedna łuszcząca się noga, buzia, a nawet całe ciało. Piszesz – „jest nadal na języku…” – wyśle mi twoje fotki: język, buzię …. po lewatywie! Ponieważ ty możesz się mylić – a ja chcę doprowadzić ciebie  skutecznie do końca, aby miałeś normalną piękną skórę! Pozdrawiam N.S

————————————————————————————————————————————–

Witam używam AMRITA-S ekstrakt  na haluksy . Proszę o radę czy na haluksy lepszy jest preparat, który miałam, czy maść AMRITA-S? Na jedno i drugie mnie nie stać, dziękuję i pozdrawiam Grażyna

———————————————————————————————————————————

Witam! Jeżeli haluksy bolą, to lepiej maść AMRITA-S nie tylko pomaga zregenerować kości, lecz pomaga przy wszystkich bólach (pomaga nawet przy stanie zapalnym tarczycy) – opinia klientki, natomiast wyciągać złogi, które są w stawach – lepiej ekstraktem AMRITA-S, i jeszcze polecam:  nie nosić obuwia na płaskim obcasie, buty muszą  być bardzo elastyczne, szerokie; 1 dzień okłady z Ekstraktu Amrita, drugi  dzień (lub noc) – okład z połówki cytryny (sokiem do haluksa) i tak dalej (proszę zrobić FOTO i wysłać) – popatrzymy na różnice . pozdrawiam N/S

—————————————————————————————————-

Witam! Bardzo dobrze,  ja teraz ratuję jedna dziewczynę, która ma okropny trądzik – daję jej informacje o wyżywieniu i kosmetykach (ona musi być piękna, bo uczy się na kosmetologii) – powstają konsultacje przez internet – potrzebne mi fotki dobrej jakości: twarz, język, paznokcie – później może i inne . Nawet nie potrzeba tracić czasu na spotkanie – dojazd (tym bardziej, że to daleko). Możesz wysłać na początek fotki, dla diagnozy.

——————————————————————————————————–

Witam! Mam inny pomysł – ja i mama jesteśmy mocno zainteresowane Pani produktami (suplementami, kosmetykami). Mogłybyśmy spotkać się, porozmawiać i wtedy Pani by mi coś przekazała. W ogóle chciałabym Panią poznać, bo Pani teksty są dla mnie źródłem nowej, ważnej i ogromnej wiedzy. Mi nie szkoda czasu na to spotkanie… super, że Pani dzieli się chętnie swoją wiedzą! nie każdy jest taki chętny, niestety… Wiem, że na pewno potrzebne jest mumio – może pomoże na staw kolanowy (uszkodzoną rzepkę). Ciekawi mnie też olej z rokitnika – bardzo lubię pić różne zdrowe oleje. Mama pytała o kosmetyki. MAGDA

————————————————————————————————————————————-

Witam! Na ból kolana polecam KREM AMRITA-S, bardo skuteczny, który wspólnie z okładem z ekstraktu AMRITA-S + olejkiem Pichtowym  POMOŻE, przepis : Smarować 5-7minut kolano olejkiem Pichtowym (kruszymy złogi); po tym (po 5-7 minutach) zrobić okład z gazy namoczonej w opisanym poniżej roztworze: 1 łyżeczka proszku AMRITA-S + 1-2 szklanki wody (moczu) – nie wylewać roztworu – korzystać dalej! Okładać 1-2 godziny (wyciągamy złogi), po czym zmyć z mydłem, wysuszyć i posmarować KREMEM AMRITA-S (regeneruje stawy, więzadła, nawet nerwy), ma bardzo szeroki zakres działania (pomaga na stłuczenia, zwichnięcia, zwyrodnienia, na łuszczyce skóry, ból mięśnie – dla  sportowców, na zapalenie mięśni, na tarczycę, jako przeciwbólowy, na kręgosłup – mnie wyleczył !!!) Przy zaawansowanym stopniu – dodatkowo pić Herbatkę Jaskółka (na stawy, nerki, skórę)  razem z MUMIO WPŁYNIE SWIT

——————————————————————————————————————————–

Witam! Już teraz jestem Pani ogromnie wdzięczna bo widzę rezultaty i czuję się świetnie! Na pewno będę to propagować, bo to jest sposób na piękno, a mam znajome które też mają problemy. Fajnie ze mogę jeść kefir……Bo już bym chciała mieć te produkty. Pozdrawiam Marta

————————————————————————————————————————————

Witam! EWO!!! ile masz lat? z foto widać, ze masz okropny trądzik + kleszcze (Nużeniec) na skórze + Herpes („opryszczka”). 1 – mogę ci pomóc, pod warunkiem, że zmienisz się o 180 stopni we wszystkim, bo dalej mogą nastąpić zmiany nieodwracalne, (nie chcę straszyć, ale z tego co widzę już PORA!) 2 – musisz zapomnieć o tych kosmetykach, które stosowałaś  i wyrzucić wszystko co masz – od tuszu do podkładu, kredki, pędzle  itd – wszystko jest zakażone! (nie stosować (chociaż na ten czas leczenia) żadnych obcych kosmetyków oprócz tych naturalnych i sterylnych, które mam!!!) 3 – wygotować pościel (zwłaszcza poszewki (codziennie zmiana powłoczki) oraz wszystkie ręczniki i majtki (powinnaś mieć tylko jednorazowe ręczniki do twarzy)! 4 – wygotować i nie stosować żadnej innej niż tylko własnej zastawy: widelec, łyżka, szklanka .. 5 – zmienić żywienie! 6 – czyścić organizm od środka (lewatywy) oraz na zewnątrz (kąpiele w bardzo gorącej wodzie codziennie + sól morska + …….twarz  (opiszę)+  pić 2-3 litry dziennie HERBATKI (Złoty Korzeń oraz Dzień Dobry SWIT) 7 – wzmocnić odporność: pić MUMIO, wyciąg ZŁOTY KORZEŃ , olej z Rokitnika 190 SWIT 8 – spać przy uchylonym oknie – (jeżeli nie mieszkach obok drogi) 9  jeść tylko świeże potrawy (opiszę),  0 mięsa, 0 węglowodanów i słodyczy, 0 obcych mikroorganizmów – w tym drożdży – oprócz kefiru twardego), pić suplement diety HERKULES- ZK,  Herbatka Jaskółka  OCZYSZCZAJĄCA, TOPROPOL (może pomóc na pasożyty, pleśnie i grzyby, które możesz  mieć). 10 – smarować twarz (cały arsenał mam – czytaj ofertę uważnie, dodatkowo robię indywidualne kosmetyki). 11 – Likwidować natychmiast sztuczne rzęsy (mam naturalne kreski na 2-3 dni) – bo zaczynają się dziać niedobre rzeczy w obszarze dolnych powiek – BRĄZOWE PLAMKI – zmiany mogą być poważne. 12 – czy ty wiesz że (z FOTO) masz nie tylko to, co opisałam, ale zmiany żołądkowo-jelitowe, może polip na jelicie, zmiany w pochwie (grzybica),  słabe – zanieczyszczone płuca (czy ty palisz?), czy ty na ustach masz HERPES (opryszczkę)??? Nieprawidłowa przemiana materii, brudne nerki (czy ty pijesz 2 litry dziennie płynów?), możesz mieć zaparcia???, a najgorzej że możesz mieć na 90% Nużeńca (kleszcz) . Czy masz kota lub psa w domu? Czy myjesz się pod prysznicem 5 -10 minut w ciepłej wodzie, czy bierzesz prysznic? Czy szczotkujesz język ??? Nie widzę paznokci – bardzo zły obraz wysłałaś; czy polerujesz paznokcie? Daj odpowiedz na pytania – i  jeżeli chcesz wyglądać w swoje 52 lat  jak ja wyglądam  (teraz mam więcej) – to musisz postarać się teraz – jeżeli zrobisz wszystko co zalecam – to tak będzie!!! jeżeli nie będziesz tego robić (+ lewatywy) -==== to powiedz od razu – bo z mojej strony nie mogę tracić czasu na pisanie na  próżno. Przeczytaj moją książkę”CO MAM JEŚĆ?” Pozdrawiam Natalia Świtko

————————————————————————————————————————————

Pani Natalio! Chcę wszystko zmienić jeśli mi to pomoże, proszę tylko o dokładne instrukcje, uzależnione jest to też, nie ukrywam, od kosztów. Jestem odpowiedzialna i się dostosuje do wszystkiego. Zaniepokoiła mnie bardzo informacja o polipie, prosiłabym o więcej informacji na ten temat, jest mi w stanie w tym Pani pomóc? Jeśli chodzi  grzybicę pochwy to miałam ale brałam na to leki, byłam na kontroli i niby już tego nie mam. Mam staż po szkole w agencji ubezpieczeniowej i mam kontakt z ludźmi i jest to niemożliwe żebym szła do pracy bez makijażu z takim stanem skóry  – jest to dla mnie bardzo stresujące. Nie chciałabym się malować, co zrobić w takiej sytuacji? .A teraz odpowiem na pytania: -mam 20 lat -nie palę i nie paliłam i nikt w domu nie pali -miałam psa przez 5 lat  ale już nie mam od tygodnia – był to Bernardyn trzymany na dworze, którego wyczesywałam i zajmowałam się nim -nie mam wanny, korzystam z prysznica. Woda nie leci strumieniem, namydlam ciało i spłukuję| -nie szczotkuję języka rutynowo, zdarzyło się kilka razy -od 3 dni stosuje dietę  „Dieta oczyszczająca wątrobę” -miałam opryszczkę, od czasu do czasu się pojawia, obecnie nie mam -jeśli chodzi o picie płynów zawsze mało piłam, zaczęłam się pilnować i pić około 2 l dziennie od tygodnia. Jest to napar z pokrzywy, woda z sokiem z cytryny, napar z dziurawca, herbatę zieloną, rano – 2 szklanki wody z cytryną plus sok marchwiowy (własnej roboty) -nie mam zaparć, wypróżniam się codziennie ok 3 razy -co do paznokci to nie poleruje ich, ale często mam wymalowane na jakiś kolor, zdjęcie robiłam tuż po zmyciu zmywaczem Proszę o dalsze zalecenia. Z poważaniem EWA

———————————————————————————————————————————–

Witam! herbatki można kupić u mnie – to są suplementy diety z ATESTAMI (zawierają dużo naturalnych składników) Złoty Korzeń z Syberii. Uważnie przeczytaj ofertę – tam znajdziesz wszystko – a zaczynać musisz z balsamu VITO – naturalny antybiotyk na twoje „zwierzęta” na buzi oraz na opryszczkę (1-2 dni i nie ma!!) To co napisałam jednak jest prawdą – jesteś całkowicie „zjedzona” poprzez OBCYCH, przyłożył się do tego nawet pies.

1) zadanie – test na CANDIDĘ: (pierwszy raz możesz wziąć wszystkie zioła) 2-3 razy dziennie masz kupkę!  Uwierz, że w jelicie (tak samo jak w ustach) masz grzyb – jeżeli chcesz go zobaczyć – to zrób tak: wieczorem robisz 3 lewatywy po 1 – 2 litry każda z odstępem około 30-40 minut. Roztwór do lewatywy – to ta herbatka – (każda, na opakowaniu jest instrukcja). 1 i 2 lewatywę robimy wyłącznie z herbatki (Dzień Dobry), lecz 3 lewatywa ma być z herbatki + 0,5 szklanki kefiru – lecz nie „danonka” – a z twardego, jak zsiadłe mleko kefiru. Do lewatywy kup „wlewnik”, (stań w pozycji „kolana-łokcie „). Rano zrób kupkę do miseczki i wypłucz  CANDIDĘ (zrób dobre zdjęcie i wyślij go mi do kolekcji). Wysyłam  fotki  z Candidą, Tego nie widzisz, lecz masz . Ten twój pieprzyk na linii merydiana jelita grubego mówi, o tym że możesz  mieć zmiany w jelitach, lecz jesteś młoda i  możesz wszystko naprawić, jeżeli będziesz bardziej kochać siebie niż swoich klientów. Powiedziałam: wyrzuć wszystkie kosmetyki – tam jest również źródło twojego trądzika – a ty na to – jak ja będę wyglądać bez makijażu? Właśnie popatrz na foto, które ci wysyłam – nie daj BOŻE – tak. Pozdrawiam N/Sdsc009942